Komentara: 8
Pregleda: 11587

XX Dani pčelarstva za vikend na Gradskom trgu

28.09.2016. u 17:26h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Udruženja pčelara „Pčela“ ovog vikenda će na centralnom gradskom trgu biti održani 20. Dani pčelarstva. Trodnevna manifestacija, koju je podržao i Grad Subotica, okupiće izlagače pčelinjih proizvoda i prateće opreme za pčelarstvo iz naše zemlje, Mađarske i Rumunije.
XX Dani pčelarstva za vikend na Gradskom trgu

Prodajna izložba različitih vrsta meda i pčelinjih proizvoda biće postavljena već u petak, a manifestacija će zvanično biti otvorena u subotu. Tokom trajanja izložbe posetioci će biti u prililici da degustiraju klasične, ali i nesvakidašnje proizvode od meda kao što su specijalne poslastice i pića.

Kao i prethodnih godina, prodajnu izložbu će pratiti i predavanja o  zdravstvenim blagodetima meda, predstavljanje novih proizvoda, ali i izložba dečjih radova nastalih tokom februara i marta, kada je organizovana akcija „Medeni doručak“ za subotičke đake.

XX Dani pčelarstva za vikend na Gradskom trgu

Povodom dve decenije od početka manifestacije Udruženje pčelara će u petak sa početkom od 19 časova u čitaonici Gradske biblioteke predstaviti monografiju posvećenu prethodnim izložbama.

- U monografiji govorimo o  prvoj pisanoj reči o pčelarima iz 1902. godine, kao  o časopisima od 1906. godine koji su izlazili na mađarskom jeziku. U završnoj fazi monografije govorimo o zgradama u Subotici koje krase košnice ili su oslikane dataljima iz pčelarstva - kaže Dragoljub Matić, predsednik Udruženja pčelara „Pčela“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 11587
Povezane teme

dani pčelarstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.