Komentara: 0
Pregleda: 3274

Vaterpolisti Spartak-Prozivke savladali Mladost (14:12)

14.07.2016. u 10:48h
Izvor: Subotica.com
Vaterpolisti Spartak-Prozivke savladali su sinoć Mladost iz Pančeva rezultatom 14:12, iako su u većem delu meča imali prednost od 3 pogotka. Ovo je druga pobeda ekipe sa Prozivke u dva odigrana meča. U narednom kolu "Prozivčani" u subotu gostuju u Senti.
Vaterpolisti Spartak-Prozivke savladali Mladost (14:12)

Na bazenu Sportsko-rekreativnog centra "Prozivka" sinoć je odigran drugi meč Druge vaterpolo lige, grupa Sever (seniori) u kojem je domaći Spartak-Prozivka zabeležio još jednu pobedu, ovaj put protiv značajno jačeg protivnika, što govori i rezultat 14:12, po četvrtinama 4:2, 3:2, 4:4 i 3:4.

Na otvaranju sezone vaterpolo ekipa sa Prozivke savladala je Požarevac rezultatom 16:9. U odnosu na taj meč domaći su bili jači za dva iskusna igrača (Vuksanović i Bogdanović) koji su praktično dali 2/3 pogodaka celog tima i dali neophodnu stabilnost u igri i kvalitet koji je doneo nove bodove.

Liga se igra po dvokružnom sistemu, a zatim sledi plejof. Pored Spartak-Prozivke u Drugoj ligi, grupa Sever nalaze se još i Mladost (Pančevo), Senda, Jezero (Bela Crkva) i Požarevac. Cilj Spartak-Prozivke je plasman u sam vrh tabele, što rezultati u prva dva kola mogu i da nagoveste da je realno, a ukoliko trijumfuju na fajnal foru smeši im se ulazak u Prvu B ligu.

Utakmice po grupama igraju se od 9. jula do 13. avgusta, a fajnal for je na programu 20. i 21. avgusta. U prvom delu VK "Spartak-Prozivka" utakmice igra još 16. jula (gostuje Senti), 23. jula (gostuje Jezeru), a u drugom 30. jula (gostuje Požarevcu), 3. avgusta (gostuje Mladosti), 6. avgusta (dočekuje Sentu), i 13. avgusta (dočekuje Jezero).

U narednom kolu, koje je na programu u subotu, sledi gostovanje u Senti istoimenoj ekipi, gde će ekipa sa severa Bačke pokušati da nastavi niz nepobedivosti. Dodatni razlog za optimizam je sve izvesniji nastup iskusnog internacionalca Vasića koji je u postupku rešavanja takmičarske licence.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3274
Povezane teme

bazen prozivka

vaterpolo

src prozivka

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.