Komentara: 2
Pregleda: 5106

Vaterpolisti Spartak-Prozivke šampioni Druge lige

23.08.2016. u 11:38h
Izvor: Subotica.com
Na bazenu Sportsko-rekreativnog centra "Prozivka" za vikend je održan fajnal for Druge ekipe na kojem je domaća ekipa, Spartak-Prozivka, zabeležila obe pobede i zasluženo osvojila titlu šampiona ovog ranga takmičenja, ali i obezbedila učešće u rangu više - Prvoj B ligi.
Vaterpolisti Spartak-Prozivke šampioni Druge lige

Prvog dana završnog turnira Spartak je pobedio KVK Radnički rezultatom 13:4 i  kao finalista već tada obezbedio plasman u Prvu B ligu, ali već ekipa Nemanje Andrića želela je da ide do kraja i to im je pošlo za rukom.

U nedelju su odigrani mečevi za konačan plasman, u kojima je KVK Radnički savladao Jezero (10:6), a za kraj Spartak-Prozivka ekipu Goč (18:9). Prve tri ekipe, odnosno Spartak-Prozivka, Goč i KVK Radnički, obezbedili su plasman u viši rang, dok u Subotičani uzeli titulu.

Po rečima Nemanje Andrića, trenera VK "Spartak-Prozivka", plasman u viši rang ne znači automatski ulazak u kvalitetnije takmičenje, štaviše biće slabije po kvalitetu, ali liga se igra čitave godine, za razliku od ove u Drugoj koja je trajala tek dva meseca.

Vaterpolisti Spartak-Prozivke šampioni Druge lige

U meču za prvo mesto Spartak-Prozivka je od prvog minuta nametnuo svoj ritam i nije dozvolio protivniku da uspostavi svoju igru, što je rezultiralo vođstvom 9:3 na polovini susreta. Jasno je bilo ko će ovaj duel dobiti, ali "Prozivčani" nisu smanjivali gas, te su i druge dve deonice dobili sa 9:6 za konačnih i ubedljivih +9.

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Bogdanović sa 7 uspešno realizovanih šuteva, pratio ga je Vuksanović sa 4, Šormaz je stao na 2, dok su po jedan postigli Č. Varkulja, Đurčin, Horvacki, Katić i Popović.

Spartak-Prozivka - Goč 18:9 (4:0, 5:3, 3:4, 6:2)

Spartak-Prozivka: Popović, Č. Varkulja 1, Bogdanović 7, V. Varkulja, Đurčin 1, Horvacki 1, Vučković, Katić 1, Vuksanović 4, Šormaz 2, Popović 1, Tonković, Uzelac, Kokai.

Goč: Stamenić, Stanojević, Popović 2, Ćirić 2, Milojević, Mihajlović 1, Tomašević 2, Paričić, Marković, Trifunović, Vasić 2, Džamić, Miodragović.

Vaterpolisti Spartak-Prozivke šampioni Druge lige

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5106

Povezana vest

Povezane teme

bazen prozivka

vaterpolo

src prozivka

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.