Komentara: 0
Pregleda: 5393

Uspešan nastup atletičara Spartaka na Prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu

05.05.2016. u 14:04h
Izvor: Subotica.com
U utorak u Novom Sadu održano je prvenstvo Vojvodine u atletici za starije juniore i juniorke na kojem su nastupili atletičari iz Subotice, postigavši pri tome vrlo zapažene rezultate. Luna Vodana Jović je osvojila prvo mesto na 400m, Jovana Vukas je bila najbolja na 100m, dok je Aljoša Mandić u svojoj uzrasnoj kategoriji bio drugi na 100m.
Uspešan nastup atletičara Spartaka na Prvenstvu Vojvodine u Novom Sadu

Na stadionu Karađordje u Novom Sadu osim atletičarki i atletičara iz Vojvodine i Srbije učestvovali su i takmičari iz drugih država regiona. Po kišnom, prohladnom i vetrovitom vremenu atletičarke i atletičari AK "Spartak "iz Subotice su postigli odlične rezultate i plasmane.

Luna Vodana Jović (1998) je u svojoj prvoj trci ove godine na otvorenom u svojoj glavnoj disciplini 400m istrčala odličan rezultat za prvu trku 58.16 sekundi i osvojila titulu šampiona Vojvodine. Uprkos jakom vetru, kišici koja je rominjala Luna je pokazala da su se isplatile pripreme sa reprezentacijom Srbije u prethodne dve sedmice i pokazala je da spremno čeka velike takmičarske izazove u nadolazećoj takmičarskoj sezoni.

Jovana Vukas (2001) je u trci na 100m, iako nekoliko godina mlađa od konkurencije, osvojila  titulu šampionke Vojvodine rezultatom 13.21 i pokazala svu raskoš svog sprinterskog talenta.

Aljoša Mandić (1997) je u izuzetno neizvesnoj trci na 100m za starije juniore zauzeo drugo mesto rezultatom 11.81 i pokazao da ima izuzetan potencijal da u budućnosti ostvari još bolje rezultate.

Atletičare Spartaka očekuju novi takmičarski izazovi već za vikend kada će učestvovati na tradicionalnim mitinzima u Zagrebu i Senti, kao i na prvenstvima i Kupovima Srbije krajem maja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5393
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.