Komentara: 3
Pregleda: 12182

Upis na Pravni fakultet u Subotici 29. i 30. avgusta

25.08.2016. u 16:34h
Izvor: Subotica.com
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Subotici će vršiti upis studenata na Osnovne akademske studije 29. i 30. avgusta. Povodom početka nove školske godine, posetili smo zgradu fakulteta i razgovarali sa predstavnicima fakulteta i studentima.
Upis na Pravni fakultet u Subotici 29. i 30. avgusta

Fakultet iza sebe ima jednu zaista sjajnu školsku godinu. Toliko važnih stvari za Fakultet se desilo u njoj, da otvaranje nove zgrade Fakulteta, koje je bilo prošlog septembra, sada deluje da se odvilo jako davno. Brojni sporazumi, saradnje i partnerstva su se ređala jedan za drugim, tako da je Fakultet neverovatno brzo postao „Subotički pravni fakultet“. Nama je to izuzetno drago, ali ujedno, to za nas znači da su za novu školsku postavljeni i te kako visoki standardi - kaže za naš sajt Cvijanović Srđan - PR pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i dodaje - Moram da naglasim da su, na veliko sadovoljstvo svih potpisnica, ti sporazumi pretočeni iz slova na papiru u praksu, te su tako naši studenti leto proveli na praktičnoj obuci u sudovima, tužilaštvima, kod izvršitelja i advokata.

Fakultet se trudi da opravda očekivanja, te su preduzeti brojni koraci da se kvalitet studiranja i delovanje u nekom, mogu slobodno reći, opštem interesu, podigne na što je moguće viši nivo. Pored postojećih, uvedene su i nove stipendije. Najuspešnije iz srednjih škola Fakultet stipendira i omogućava im besplatno školovanje, a takođe, stipendira i one studente koji su se istakli svojim radom i zalaganjem. Fakultet očekuje izuzetno „buran“ period. Uskoro, 29. i 30. avgusta su prijave za drugi upisni rok, zatim nas čeka mnogo posla sa budućim brucošima, obeležavamo godišnjicu otvaranja nove zgrade u ulici Braće Radić br. 38, dodaje Cvijanović.

Osnovne akademske studije traju četiri godine i po njihovom završetku stiče se ukupno 240 ESPB bodova i zvanje "Diplomirani pravnik". Uslov za upis Osnovnih akademskih studija jeste prethodno završeno četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje i položen prijemni ispit.

Upis na Pravni fakultet u Subotici 29. i 30. avgusta

Moram da istaknem da je za mene ovo leto, iako naporno, ujedno bilo i jedno nadahnuće za ostatak školovanja i za ono što me čeka posle. Praktična obuka kroz koju smo prošli moje kolege i ja, već sada me je navela da se osećam kao pravnik, ali i da se osećam poprilično umorno (kroz smeh). Ono što smo postigli ovom praksom je za sve nas izuzetno dragoceno i sada sam još sigurniji da sam izabrao pravi poziv, kaže Nemanja Ljubojević – student IV godine. 

Praktična obuka kroz koju smo prošli za mene ima veliki značaj. Iako smatram da je teorija koja se uči na Fakultetu nezaobilazan temelj, ova praksa je njena neophodna nadogradnja. Svakako, leto koje ne liči ni na jedno pre, jer nije bilo onog višenedeljnog odmora koje mi studenti volimo, ali za mene je značajno jer me je usmerilo na ono što želim da radim kada završim fakultet. To nema cenu, iznosi svoja iskustva Adijela Horvat, student IV godine.

Sajt fakulteta se nalazi na adresi: www.pfsubotica.edu.rs, a telefon za informacije je 024/554-635.

Izvor: Subotica.com

Ugovor o saradnji između Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i izvršitelja Šite Damira

Ugovor o saradnji između Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i izvršitelja Šite Damira Ugovor o saradnji između Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i izvršitelja Šite Damira Ugovor o saradnji između Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i izvršitelja Šite Damira Ugovor o saradnji između Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i izvršitelja Šite Damira Ugovor o saradnji između Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i izvršitelja Šite Damira Ugovor o saradnji između Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i izvršitelja Šite Damira Ugovor o saradnji između Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i izvršitelja Šite Damira Ugovor o saradnji između Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i izvršitelja Šite Damira
Pogledaj ostale fotografije

Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe

Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Sporazum o saradnji između Višeg suda u Subotici i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe
Pogledaj ostale fotografije

Saradnja između Pravnog fakulteta i Internacionalne Policijske Asocijacije

Saradnja između Pravnog fakulteta i Internacionalne Policijske Asocijacije Saradnja između Pravnog fakulteta i Internacionalne Policijske Asocijacije Saradnja između Pravnog fakulteta i Internacionalne Policijske Asocijacije Saradnja između Pravnog fakulteta i Internacionalne Policijske Asocijacije Saradnja između Pravnog fakulteta i Internacionalne Policijske Asocijacije Saradnja između Pravnog fakulteta i Internacionalne Policijske Asocijacije Saradnja između Pravnog fakulteta i Internacionalne Policijske Asocijacije Saradnja između Pravnog fakulteta i Internacionalne Policijske Asocijacije
Pogledaj ostale fotografije

Otvaranje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe

Otvaranje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Otvaranje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Otvaranje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Otvaranje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Otvaranje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Otvaranje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Otvaranje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Otvaranje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 12182
Povezane teme

fakultet za privredu i pravosuđe

pravni fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.