Komentara: 2
Pregleda: 5246

Uništavanje krpelja u Subotici, na Kelebiji i Paliću od naredne nedelje

25.08.2016. u 14:26h
Izvor: Subotica.com
Zbog nepovoljnih klimatskih uslova krajem aprila i u toku maja 2016. godine, tretman protiv krpelja na teritoriji Grada Subotice će biti sproveden u periodu od 29. avgusta do 4. septembra, ako vremenski uslovi budu povoljni, saopštio je gradski Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj.
Uništavanje krpelja u Subotici, na Kelebiji i Paliću od naredne nedelje

Preparati kojima će biti urađen tretman protiv krpelja su otrovni za pčele, pa se mole pčelari da košnice izmeste minimum 5 km od lokacije gde će biti sprovedene mere suzbijanja krpelja, u vremenskom intervalu od 48 sati.

Lokacije predviđene za tretman su, u Subotici: Dudova šuma, okolina stadiona „Spartak“ i Aleksandrovačka bara, park Prozivka, park u Keru, Park Ćirila i Metodija, Park Rajhl Ferenca, poljana na kraju Kireške ulice, poljana kod fabrike „Sever“ i druge manje površine u gradskim mesnim zajednicama, zatim na Kelebiji u okolini Majdana i drugih manjih površina u ovoj mesnoj zajednici.

Unišptavanje krpelja obaviće se i na Paliću i to na području Velikog Parka, na obali od Ženskog do Muškog štranda, oko Letnje pozornice, zatim u okolina Krvavog jezera, igrališta u ulici Anđe Ranković, Zelengorskoj, u okolini hotela „Sport“, na poljanama oko restorana „Brvnara“, „Fontana“ i kod meteorološke stanice, kao i druge manje površine Paliću.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5246
Povezane teme

krpelji

akcija suzbijanja krpelja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.