Komentara: 2
Pregleda: 2699

Ubedljiva pobeda vaterpolista Spartak-Prozivke u Senti

18.07.2016. u 12:36h
Izvor: Subotica.com
Vaterpolisti Spartak-Prozivke upisali su i treću pobedu u Drugoj ligi Srbije, grupa "Sever", pošto su u subotu vrlo ubedljivo savladali domaćina Sentu sa 15:5. U narednom kolu sledi gostovanje u Beloj Crkvi.
Ubedljiva pobeda vaterpolista Spartak-Prozivke u Senti

Subotica posle nekoliko godina pauze ima prilike ponovo da gleda seniorski vaterpolo i VK "Spartak-Prozivka" koji je našao povoljan model funkcionisanja za takmičenje u Drugoj ligi, a sudeći po uvodnim rezultatima, Subotica ima razloga za optimizam i nadu da će ukoliko već od naredne sezone gledati još kvalitetniji rang takmičenja.

PObednik u Senti nagovešten je u prvoj četvrtini, a definitivo je odlučen na polovini susreta koji su Subotičani rešili u svojumkorist rezultatom 9:1. U nastavku je ekipa Nemanje Andrića spustila gas i omogućila domaćinu da se malo razigra i koliko otliko ublaži poraz, koji je na kraju i bio ubedljiv ali stiče se utisak da je mogao biti i mnogo ubedljiviji.

Senta - Spartak Prozivka 5:15 (1:5, 0:4, 2:4, 2:2)

Meč su obeležila organizovana i čvrsta odbrana, kao i efikasan napad ekipe sa severa Bačke, protiv čega domaći nisu imali adekvatan odgovor. Razliku u kvalitetu i boljoj formi "Prozivčani" su demonstrirali u bazenu, ali predstoji još nekoliko gostovanja gde se očekuje da se do bodova dođe znatno teže.

Naredni susret Subotičani igraju u subotu, 23. maja protiv ekipe "Jezero" u Beoj Crkvi.

Liga se igra po dvokružnom sistemu, a zatim sledi plejof. Pored Spartak-Prozivke u Drugoj ligi, grupa Sever nalaze se još i Mladost (Pančevo), Senda, Jezero (Bela Crkva) i Požarevac. Cilj Spartak-Prozivke je plasman u sam vrh tabele, što rezultati u prva dva kola mogu i da nagoveste da je realno, a ukoliko trijumfuju na fajnal foru smeši im se ulazak u Prvu B ligu.

Utakmice po grupama igraju se od 9. jula do 13. avgusta, a fajnal for je na programu 20. i 21. avgusta. U prvom delu VK "Spartak-Prozivka" utakmice igra još 23. jula (gostuje Jezeru), a u drugom 30. jula (gostuje Požarevcu), 3. avgusta (gostuje Mladosti), 6. avgusta (dočekuje Sentu), i 13. avgusta (dočekuje Jezero).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2699
Povezane teme

vaterpolo

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.