Komentara: 2
Pregleda: 7633

U trećem upisnom roku 27 slobodnih mesta na VTŠ

27.09.2016. u 13:05h
Izvor: Subotica.com
U toku je treći konkursni rok za upis studenata na osnovne strukovne studije i specijalističke studije na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija.
U trećem upisnom roku 27 slobodnih mesta na VTŠ

Na osnovnim strukovnim studijama u trećem roku ostalo je 17 slobodnih mesta za upis budućih brucoša na šest studijskih programa, na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku. Pravo prijavljivanja na konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija imaju kandidati sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem u četvorogodišnjem ili trogodišnjem trajanju, svih struka.

Kako su budžetska mesta popunjena, brucoši koji se u ovom roku opredele za Visoku tehničku školu će sami finansirati svoje školovanje. Školarina bez popusta iznosi 58 hiljada dinara.

Prijavljivanje kandidata je planirano za danas i sutra u periodu 10 do 13 časova, a prijemni ispit budući brucoši će polagati u četvrtak, 29. septembra u 9 časova.

- Kandidati koji konkurišu za upis na studijske programe: Mašinstvo, Elektrotehnika i Mehatronika će polagati prijemni ispit iz matematike, oni koji konkurišu za studijski program Informatika će na prijemnom pokazati znanje iz predmeta osnovi računarstva, dok će kandidati za upis na studijske programe Tehnički komunikacioni menadžment i Menadžment životne sredine moći da odluče da li će ispit polagati iz opšte kulture, osnova računarstva ili matematike-kažu u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija.

Rang lista će biti objavljena u četvrtak, dok je upis primljenih kandidata planiran za petak, od 10.30 d0 13 časova.

Na specijalističkim strukovnim studijama ima 10 slobodnih mesta za upis na studijski program Mehatronika.

-Pravo upisa imaju kandidati sa završenim osnovnim strukovnim studijama na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija, kao i kandidati koji su zavšili osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije na srodnim visokoškolskim ustanovama u trajanju od najmanje tri godine tj. sa ostvarenih 180 ESPB bodova-kažu u VTŠ.

Kandidati za upis se mogu prijaviti do sutra, dok će konačna rang lista biti objavljena u četvrtak. Školarina za specijalističke strukovne studije iznosi 89 hiljada dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 7633
Povezane teme

visoka tehnička škola

vtš

visoka tehnička škola strukovnih studija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.