Komentara: 0
Pregleda: 6332

“U slavu Vidovdana”

23.06.2016. u 02:26h
Izvor: Subotica.com
Srpski kulturni centar “Sveti Sava” će i ove godine uoči najautentičnijeg praznika za srpski narod, održati dvodnevni program pod nazivom “U slavu Vidovdana” .
“U slavu Vidovdana”

Program će početi danas od 19 časova, kada će u Zadužbini Dušana Radića prvak Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta, Miloš Stanković izvesti monodramu “O herojima našeg vremena” nastalu po tekstu velikog besednika Vladike Nikolaja Velimirovića.

Druge večeri, u petak, takođe sa početkom od 19 časova, u zadužbinarskoj sali biće održana istorijska tribina. Na temu “Kosovski boj u istoriji i tradiciji” će govoriti prof. dr Snežana Božanić sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Ulaz na oba programa je besplatan.

- Kao i uoči svih važnih datuma iz srpske kulture, vere i tradicije, Srpski kulturni centar “Sveti Sava” će i ovoga puta prirediti program kojim ispunjava svoju misiju. Besedu po tekstu Svetog vladike Nikolaja Velimirovića, koji je dobio epitet “Srpski zlatousti” koju ću ja sutra govoriti, već je imala priliku publika da čuje u centru. Beseda “O herojima našeg vremena” tekst je iz njegove knjige “Beseda iznad greha i smrti”. Voleo bih zaista da publika dođe i sa istim onim ushićenjem koje ja uvek osećam dok pripremam ovaj tekst čuje njegove reči i snažnu poruku - kaže Miloš Stanković i poziva zainteresovane za istorijske činjenice da i druge programske večeri budu u publici – Svi znate koliko Vidovdan važan datum u našoj istoriji i koliko su se možda čudnim sledom, na taj datum događale značajne stvari za našu zemlju. Misilim da će predavanje sjajne profesorke Snežane Božanić zaista upotpuniti predvečerje velikog praznika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6332
Povezane teme

skc sveti sava

miloš stanković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.