Komentara: 14
Pregleda: 11593
Foto

U "Kolevci" otvorena senzorna soba

29.08.2016. u 14:31h
Izvor: Subotica.com
U Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ danas je otvorena senzorna soba, koju je neophodnom opremom, u vrednosti od milion dinara, opremila Elektroprivreda Srbije. Senzornu sobu obišao je i Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
U "Kolevci" otvorena senzorna soba

Pored ove, Elektroprivreda Srbije je već opremila šest senzornih soba u ustanovama širom Srbije, za koje je zajedno izdvojeno ukupno 6.2 miliona dinara.

- Moto Elektroprivrede Srbije je „uključi se u život“ i ovo je najbolji primer kako se velike kompanije mogu uključiti u život dece, kojima će sada sve prednosti ovog terapeutskog sredstva biti na raspolaganju – istakao je ministar Vulin.

U "Kolevci" otvorena senzorna soba

- Cilj ministarstva je da što više novca dođe van budžetskih sredstava, iz privatnih i javnih fondova, donatora koji razumeju potrebe socijalne zaštite, ali moramo se potruditi i da stvorimo zakonske regulative koje će stimulisati donatore. Za ovu donaciju EPS je platio sve poreze, čak i onaj koji prima donaciju mora da plati porez i mi moramo da nađemo nači da ovakve stvari idu na ruku donatorima. Kada već život nije bio fer prema ovoj deci, na nama je da se potrudimo da im bar malo olakšamo i učinimo odrastastanje lakše i lepše. Nadam se da ćemo ispuniti svoj cilj i da do kraja godine neće biti nijedna ustanova bez senzorne sobe opremljene po najvećim mogućim standardima, rekao je Vulin.

U Domu „Kolevka“ trenutno boravi 169 korisnika, različitih uzrasta i sa brojnim smetnjama u razvoju, a mnogima od njih deo terapije odvijaće se upravo u senzornoj sobi.

U "Kolevci" otvorena senzorna soba

- Značaj sobe je što je to prostor za stimulaciju čula a ovaj vid terapije je vrlo koristan i pogodan za rad sam decom sa autizmom, sa ranim poremećajima, mentalnom i nedovoljno fizičkom razvijenošću, poteškoćama u govoru, problemima u ponašanju – objašnjava Vladanka Pavlović, koordinator stručnog tima u „Kolevci“. - Svakom detetu se pristupa individulano, radi se procena i u skladu sa tim se određuje koji stimulansi su najpogodniji da se primene. S obzirom da imamo i dva dnevna boravka, u „Kolevci“ i „Banijskoj“ kapacitet sobe će sigurno biti iskorišćen.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje senzorne sobe namenjene deci i mladima sa poremećajem senzorne integracije Otvaranje senzorne sobe namenjene deci i mladima sa poremećajem senzorne integracije Otvaranje senzorne sobe namenjene deci i mladima sa poremećajem senzorne integracije Otvaranje senzorne sobe namenjene deci i mladima sa poremećajem senzorne integracije Otvaranje senzorne sobe namenjene deci i mladima sa poremećajem senzorne integracije Otvaranje senzorne sobe namenjene deci i mladima sa poremećajem senzorne integracije Otvaranje senzorne sobe namenjene deci i mladima sa poremećajem senzorne integracije Otvaranje senzorne sobe namenjene deci i mladima sa poremećajem senzorne integracije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 11593
Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

donacija kolevka

aleksandar vulin

senzorna soba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.