Komentara: 1
Pregleda: 1864

U Hali sportova održana "EkOlimpijada"

26.05.2015. u 17:57h
Izvor: RTV City
U Hali sportova danas je pod sloganom „Moje školsko eko dvorište“ održana „EkOlimpijada“, manifestacija koja ima za cilj da kod učenika osnovnih škola kroz sport i zabavu podstakne razvoj olimpijskog duha, upoznavanje pravih olimpijskih vrednosti i važnost očuvanja životne sredine.
U Hali sportova održana "EkOlimpijada"

Manifestaciji su prisustvovali učenici osnovnih škola „Kizur Ištvan“, „Matko Vuković“, „Ivan Goran Kovačić“ i „Jovan Jovanović Zmaj“, koji su se družili sa olimpijskim atletičarem Mihailom Dudašem.

„EkOlimpijada“ je deo projekta olimpijske edukacije Olimpijskog Komiteta Srbije koji se sprovodi već petu godinu za redom. Ovo je prilika da školarci nauče o olimpijadi, sportu, timskom radu, i drugim sportskim vrednostima. Grad Subotica ponovo je bio domaćin jedne zanimljive sportske manifestacije.

Mihail Dudaš posetio je i OŠ „Vladimir Nazor“ u Đurđinu gde je zajedno sa učenicima zasadio pet stabala drveća i simbolično otvorio „Olimpijsku aleju“. Zasađena stabla predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svakodnevnom životu, a one su; radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1864
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.