Komentara: 0
Pregleda: 2030

Titula Palić Opena 2015 odlazi u Australiju

26.07.2015. u 19:49h
Izvor: Subotičke novine
Pobedom Aleksandre Nankarov iz Australije završen je dvanaesti teniski turnir „Palić Open 2015” nagradnog fonda od 10.000 dolara koji se i ove godine održavao u dobroj organizaciji Tenis kluba Palić 1878. Aleksandra Nankarov, druga nositeljka, je do pobede i čeka na 1.568 dolara, stigla nakon velike borbe finalu protiv prve nositeljke Zuzane Zlohove iz Slovačke sa 6:1, 6:4.
Titula Palić Opena 2015 odlazi u Australiju

Prvi set je pripao Australijanki koja je u potpunosti nametnula svoj ritam igre. Vraćala je duge lopte, te koristila greške koje je pravila prva nositeljka, a bilo ih je isuviše da se razvije neizvesnija borba. Uz dva vezana brejka i svoj realizovani servis Aleksandra Nankarov je povela sa 3:0, da bi potom vezala još dva brejka za ubedljivih 6:1.

Mnogo bolje je Zlohova igrala u drugom delu igre. Njena agresivnija igra je došla do izražaja, počela je da diktira tempo, smanjila je broj grešaka, i to se odmah osetilo na rezultatu.  Sada je dva brejka napravila teniserka iz Slovačke, a kada je povela sa 4:2 činilo se da je treći set sasvim izvesan. Međutim, Aleksandra Nankarov je realizovala svoj servis, vratila jedan brejk, a potom uz dobar servis povela sa 5:4. Zlohova nije zadržala mirnu ruku do kraja seta, ponovo je napravila nekoliko grešaka i pomogla Australijanki da svojim sedmim brejkom u meču dođe po pobede.

– Finale je bilo veoma teško, imala sam tešku protivnicu koja je dobro rangirana. Imala sam i povredu ruke od polufinala, pa je bilo teže igrati. Dala sam sve od sebe, sve je funkcionisalo u finalu. Bilo je dosta teško na Palićkom turniru, finale je uvek teško, ali je teško bilo i prvo kolo. Zaista sam se dobro osećala na Paliću, ali u Srbiji, ovo je moja treća pobeda u Srbiji ove godine i nadam se da ću doći ponovo – istakla je Aleksandra Nankarov, pobednica Palić Opena 2015.

Titula Palić Opena 2015 odlazi u Australiju

Trofeje za drugo i prvo mesto uručili su Siniša Kalinić, predsednik TK Palić 1878 i Ljubiša Đorđević, predsednik Organizacionog odbora turnira, dok je ček pobednici predao Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice, zadužen za sport, omladinu i turizam. Ostrogonac je tom prilikom čestitao finalistkinjama, ali i organizatorima koji su još jednom smogli snage da prirede ljubiteljima tenisa sa Palića i iz Subotice kvalitetan turnir.

Opravdali očekivanja

– Prva i druga nositeljka su se sastale u finalu, a nivo tenisa je bio dobar za ovaj nivo turnira.  Od sledeće godine, ili možda od 2017. nećemo praviti više ovakve turnire, želimo da nagradni fond naraste i da kvalitet bude još bolji. Drago nam je da smo i ove godine imali veliki broj prijavljenih devojaka, a ovo je već treća godina zaredom da imamo pune kvalifikacije i da preostane bar desetak igračica, što potvruđuje da dobro radimo svoj posao, a da Grad Subotica prepoznaje interes mladih da se bave sportom.  Što se tiče devojaka iz Srbije, potrudili smo se da im damo slobodne karte i za glavni žreb i za kvalifikacije, otprilike je bilo 50% igračica iz naše zemlje. No, reč je uglavnom o veoma mladim igračicama, uglavnom 15- 16 godina koje pokušavaju da naprave nešto u svojim karijerama – istakao je Aleksandar Nenadović, direktor tunira.

Titula Palić Opena 2015 odlazi u Australiju

Finale dubla

Nakon zanimljive borbe slavila je češko-slovačka kombinacija Nina Holanova – Barbara Kotelesova, koja je bila bolja od srpsko-australijske kombinacije Dajana Dukić – Alexandra Nancarrow sa 6:3, 5:7 (10:6).

Svečano zatvaranje

Ljubiša Đorđević, predsednik Organizacionog odbora, zahvalio se svima koji su pomogli organizaciju turnira i dodao: – "Nije bilo jednostavno organizovati ovakav teniski turnir po dvanaesti put. Uz angažovanje vrednih ljudi i talentovane igračice, bilo je pravo zadovoljstvo biti na teniskim terenima našeg TK."

Turnir je svečano zatvorio Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu. – "Zadovoljstvo mi je što na Paliću pozdravljamo igračice iz mnogih zemalja, a drago mi je što je finale donelo susret dve najbolje rangirane igračice.  Nadam se da smo bili dobri domaćini i da će teniserke poželeti da se vrate na Palić ili Suboticu, bilo kao sportisti, bilo kao turisti."

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2030
Povezane teme

palić open

teniski turnir palić

teniski turnir

tenis klub palić

međunarodni teniski turnir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.