Komentara: 11
Pregleda: 11092

"Swarovski" dolazi u Suboticu

10.11.2011. u 18:17h
Izvor: RTV Yueco
"Swarovski" dolazi u Suboticu

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici sporazum između države i prestižnog austrijskog investitora, kompanije "Svarovski", koji će u narednom periodu i formalno potpisati Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i ova kompanija, saopšteno je iz tog ministarstva.

Kompanija planira da se u prvoj fazi uloži 15 miliona evra u Subotici i počne osnovnu proizvodnju, koja obuhvata proces obrade, spajanja i pakovanja kristala, koji će kompletno biti namenjeni izvozu.

Postoji mogućnost proširenja investicije kroz drugu fazu, što će značiti i povećanje iznosa investicija "Svarovskog" u Srbiji, ističe se u saopštenju.

U pregovorima sa ovim vodećim svetskim proizvodjačem, koji su vodjeni tokom ove godine, učestvovali su predstavnici Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) u saradnji sa austrijskom ambasadom, navodi Tanjug.

Svarovski Subotica

"Svarovski" Internešenel Holding AG sa sedištem u Švajcarskoj bavi se proizvodnjom kristala za nakit i ukrasne figure, kao i materijala od kristala za modnu industriju i kristalne lustere.

Ova kompanija, koja u 120 zemalja zapošljava oko 24.840 ljudi, imala je u 2009. godini obrt od 2,25 milijardi evra.

Lokacija: fabrika Svarovski u Slobodnoj zoni Mali Bajmok u Subotici

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 11092
Povezane teme

investicije u Suboticu

Investiranje u Suboticu

fabrika Subotica

slobodna zona mali bajmok

svarovski

swarovski

fabrika svarovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.