Komentara: 4
Pregleda: 14323

Subotičanka u finalu regionalnog takmičenja mladih modnih dizajnera

29.06.2016. u 13:14h > 15:09
Izvor: Subotica.com
Mona Lacko iz Subotice plasirala se među pet najboljih mladih dizajnerki na najstarijem i najuticajnijem takmičenju mladih i neafirmisanih modnih dizajnera u regionu – Portanova Fashion Incubator-u. Mona je ovim uspehom obezbedila sebi mesto u sezonskom finalu koje će biti održano 1. oktobra u Osijeku.
Subotičanka u finalu regionalnog takmičenja mladih modnih dizajnera

Na polufinalnoj večeri Portanova Fashion Incubatora održanoj u Zagrebu, žiri je odabrao pet mladih modnih nada. U dvanaest godina ovog takmičenja, po prvi put je svoje mesto među najboljima izborila predstavnica iz Srbije. U pitanju je Subotičanka Mona Lacko, koja će se 1. oktobra u Osijeku nadmetati sa kolegama u sezonskom finalu te će imati priliku da osvoji laskavu titulu "Najbolji mladi dizajner by Perwoll" koja sa sobom nosi novčanu nagradu od nešto više od 1.000 evra i pozivnicu za predstavljanje na nedelji mode Bipa Fashion.hr

Modne vizije polufinalista Portanova Fashion Incubatora izazvale su pravo oduševljenje i spoznaju da pred nama korača jedna sjajna nova generacija, puna sveže energije i izvrsnih ideja. Žiri u sastavu eminentnih profesionalaca iz industrije imao je pred sobom izazovan zadatak te je odabrao najboljih pet od deset izvrsnih mladih modnih nada.

Vidno zadovoljna Mona u razgovoru za naš sajt zahvalila se svima na podršci i iznela svoja očekivanja pred finale regionalnog takmičenja koje je očekuje za tri meseca.

- "Jako sam sretna zbog prolaska u finale Portanova Fashion Incubatora i jedva čekam 1. oktobar kako bih prikazala celu kolekciju. Ovo je nešto što mi mnogo znači kao mladom dizajneru, prvenstveno jer su PFI i BIPA FASHION.HR izuzetno profesionalne organizacije, što se moglo zaključiti već iz samog organizovanja polufinala. Jako sam ponosna na činjenicu što predstavljam Suboticu na ovom značajnom modnom događaju i naravno, kao i svi ostali finalisti, skromno se nadam pobedi." - rekla je Mona Lacko

Subotičanka u finalu regionalnog takmičenja mladih modnih dizajnera

Mona Lacko, mlada dizajnerka iz Subotice, na Portanova Fashion Incubatoru predstavila se odevnim komadima inspirisanim tehno andergraund kulturom što je oduševilo publiku s obzirom da ovu liniju inspiracije po rečima rečima organizatora već dugo nije bila viđena. Vibrantna narandžasta i srebrna u Moninoj izvedbi su delovali posebno odvažno te pomalo dekadentno odražavajući duh kulture koji ju je nadahnuo.

Jedna od modnih kreacija mlade Subotičanke.

Subotičanka u finalu regionalnog takmičenja mladih modnih dizajnera

foto: Portanova Fashion Incubator

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 14323
Povezane teme

mona lacko

moda

modni dizajner

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.