Komentara: 84
Pregleda: 30211

Subotičanin dobio ogroman račun za mobilni Internet

01.10.2015. u 12:39h
Izvor: Subotica.com
Subotičanin dobio ogroman račun za mobilni Internet

Za samo 29 minuta korišćenja interneta u romingu, Subotičaninu Đerđu Arvaiju stigao je račun od čak 358 hiljada dinara.

Po rečima našeg sugrađanina, bežični ruter za internet poneo je na more u Grčku jer je mesečna pretplata za jul bila potrošena, a da bi, početkom avgusta, kada se budu vraćali kući, deca prekratila dugo putovanje.

- Čim smo stigli na more, 29. jula, dvanaestogodišnja ćerkica, inače teško bolesna, iz radoznalosti je uzela je ruter iz moje torbe, uključila ga i preko telefona „ušla“ na „fejsbuk“. Niko sem nas nije imao šifru, a on se po njenim rečima vrlo brzo sam isključio – objašnjava Đerđ.

Više internet nisu dirali, a kako se nisu mogli konektovati ni po povratku u Srbiju, Đerđ je nazvao korisnički servis VIP-a, gde mu je rečeno da je za 29 minuta korišćenja interneta potrošeno je 483.833 kilo bajta, koji u internacionalnom saobraćaju koštaju 358 hiljada dinara.

- Prosto je nemoguće da je dete sa starog androida za tako kratko vreme uspelo da potroši toliku količinu interneta, a sa druge strane, kako je uopšte ruter mogao da se uključi ako smo mi sav naš paket od devet giga bajta potrošili još u Srbiji – dodaje Đerđ, pokazujući dobijeni listing. - Rečeno mi je da je internet isključen kada je primećen veliki rast mesečnog računa, ali meni je pretplata 363 dinara, skoro hiljadu puta manje nego što je ovaj račun.

Đerđ se želio ombudsmanu, tri puta pisao žalbe VIP-u, ali bez uspeha. Na njegove molbe se niko ne oglušuje, a on nema od čega da plati astronomski račun. Mobilni operater je ponudio otplatu računa na rate, da trećinu iznosa, oko hiljadu evra plati odmah, a ostalo na nekoliko meseci, ali za Đerđa i njegovu porodicu i to je previše jer taj novac nemaju.

- Ostao sam bez posla u preduzeću „Fresh & co“, sada imamo samo ženinu platu, minimalac, koji će jedva pokriti stambeni kredit od 14 hiljada dinara, ne znam uopšte kako ćemo preživeti – nastavlja držeći se za glavu. - Devojčica je bolesna, ima lezije na mozgu i srčanih problema, i od svog ovog stresa stanje joj se pogoršalo. Preselo nam je letovanje, ne znam šta da radim, kako da izađem iz ove bezizlazne situacije...

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 84
Pregleda: 30211
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.