Komentara: 54
Pregleda: 19028

Subotičani na mađarskim kupalištima

21.07.2013. u 17:56h
Izvor: RTV
Iako Subotica ima više bazena, pa i Palićko jezero, njihova posećenost je ovog vikenda, ali i od početka letnje sezone, mala, što zbog sporadičnih pojava oblaka i vetra, što zbog odlaska Subotičana na kupališta u susednoj Mađarskoj.
Subotičani na mađarskim kupalištima

Iako je temperatura u Subotici ovog vikenda oko 30 stepeni, na dva gradska bazena tokom jučerašnjeg dana boravilo je manje od hiljadu kupača – što zbog sporadičnih pojava oblaka i vetra – što zbog odlaska Subotičana na kupališta u susednoj Mađarskoj.

U Javnom komunalnom preduzeću "Stadion", koje upravlja gradskim bazenima, nisu zadovoljni ni jučerašnjom, ali ni posetom kupača tokom cele ove sezone i nadaju se da će tokom avgusta vremenske prilike dozvoliti da njihovi kapaciteti budu maksimalno popunjeni.

Kako je Tanjugu izjavio direktor ovog preduzeća Miroslav Proročić, na otvorenim bazenima u Dudovoj šumi juče je boravilo između 500 i 520 kupača, dok je na zatvorenim bazenima u naselju Prozivka boravilo oko 280 kupača, što je ukupno manje od hiljadu kupača, odnosno duplo manje u odnosu na kapacitete.

Proročić objašnjava da vremenske prilike ne idu na ruku navikama kupača, odnosno da se broj kupača smanjuje na otvorenim bazenima s pojavom oblaka i vetra, dok u suprotnom slučaju, kada je lepo i sunčano vreme, posetioci zatvorenih bazena nemaju dovoljno mesta za sunčanje.

"U toku ove sezone imali smo samo jedan vikend kada je vreme bilo odgovarajuće, krajem juna, kada je temperatura bila visoka, a na otvorenim bazenima boravilo između 700 i 800, a na zatvorenim između 500 i 600 kupača dnevno", rekao je Proročić Tanjugu.

Osim na bazenima, kupača ima i na Paliću, pogotovo na termalnom bazenu gde boravi veliki broj mladih ljudi iz zemlje i inostranstva, u sklopu festivala elektronske muzike Samertrip, koji se održava na toj lokaciji. Stranih i domaćih gostiju ima i u auto-kampu, dok se u samom Palićkom jezeru kupaju tradicionalni palićku kupači, oni koji se kupaju svake godine bez obzira na to kakvi su izveštaji o ispravnosti vode. Doduše, u mnogo manjem broju u odnosu na period od pre pet godina.

Banja Morahalom i Akvapark u Segedinu

Razlog manjeg broja kupača na subotičkim i palićkim kupalištima može da se potraži i u sadržajima, koji su dosta siromašniji od ponude dva velika kupališna kompleksa koja se nalaze na oko 50 kilometara od Subotice, u susednoj Mađarskoj – banji Morahalom i akvaparku u Segedinu.

Jedan broj Subotičana i ovog vikenda se odlučio da poseti neki od ova dva kupališna kompleksa, koji nude mnogo više sadržaja po savremenim standardima – otvoreni i zatvoreni bazeni, saune, đakuzi kade, hidromasažeri i tobogani različite dužine i oblika.

Međutim, smetnju ovom vidu relaksacije predstavljaju višečasovna čekanja na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija, pogotovo na ulazu u Srbiju, zbog toga što je u jeku turistička sezona, a veliki broj putnika je u tranzitu iz zapadne ka južnoj i jugoistočnoj Evropi.

Stoga se preporučuje korišćenje alternativnih prelaza, pogotovo novootvorenog kod Bačkih Vinograda, koji vodi direktno do Morahaloma.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 54
Pregleda: 19028
Povezane teme

granični prelaz horgoš

bazen u subotici

bazen prozivka

bazen dudova šuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.