Komentara: 7
Pregleda: 12787

Subotica ponovo ima plastičnog hirurga

23.10.2015. u 16:08h
Izvor: RTV
Nakon pet godina Opšta bolnica u Subotici ponovo ima plastičnog hirurga. Očekuje se da će sada biti smanjen pritisak na Klinički centar Novi Sad jer određeni zahvati mogu da se rade i u subotičkoj bolnici poput korekcije grudi.
Subotica ponovo ima plastičnog hirurga

U bolnici se uglavnom obavljaju minimalne korekcije usana, fejs lifting, liposukcija, botokse, a sve je više zahteva i za estetsku korekciju grudi. Inače, oktobar je mesec posvećen prevenciji raka dojke, ali je veoma bitno znati šta posle, ukoliko žena oboli od raka.

U okviru skrininga na rano otkrivanje raka dojke u Subotici od početka godine na mamografiju je pozvano 4287 žena, a samo 1609 žena je pregledano, što predstavlja 37, 6 odsto pozvanih. Anketirane Subotičanke ne idu redovno na preglede.

Specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije u subotičkoj Opštoj bolnici, dr Branko Rudić, pet godina je radio na Klinici VMA u Beogradu, gde je specijalizirao plastičnu hirurgiju. Od juna radi u Subotičkoj bolnici i kaže da je sve više pacijentkinja koje su zanteresovane za rekonstrukciju dojke. Subkutana mastektomija ne spada u estetsku korekciju.

Očekuje se da Subotica, kao jedan od većih gradova u Srbiji uskoro dobije i odeljenje plastične hirurgije. "Neophodno je i da se izgradi mreža plastične hirurgije i da svi obavljaju svoj deo posla i na taj način bi se smanjio pritisak na Klinički centar Vojvodine kao vrhovnu ustanovu", smatra doktor Rudić.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 12787
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

plastični hirurg

plastična hirurgija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.