Komentara: 0
Pregleda: 6165

"Šta ćete danas uraditi za zdravlje vaših grudi?"

27.10.2016. u 15:42h
Izvor: Subotica.com
U petak, 28. oktobra u periodu od 17 do 19 časova u prostorijama Crvenog krsta Subotica se organizuje promotivna akciju pod nazivom "Šta ćete danas uraditi za zdravlje vaših grudi?"
"Šta ćete danas uraditi za zdravlje vaših grudi?"

Povodom obeležavanja oktobra, meseca posvećenog prevenciji raka dojke, Zavod za javno zdravlje Subotica i Crveni krst Subotica sa partnerima Dom zdravlja Subotica, Apoteka Subotica, Opšta bolnica Subotica, Učiteljski fakultet u Subotici i Društvo za borbu protiv raka Grada Subotice organizuju 28. oktobra 2016. godine (petak) u terminu od 17 do 19 časova u prostorijama Crvenog krsta Subotica promotivnu akciju „Šta ćete danas uraditi za zdravlje vaših grudi?“

Studenti Učiteljskog fakulteta u Subotici će na aparatu Inbody meriti indeks telesne mase i određivati kompoziciju mišićne mase i masnog tkiva, a tim lekar i nutricionista Zavoda za javno zdravlje Subotica će svim zainteresovanim davati savete o promeni načina ishrane u cilju usvajanja pravilne ishrane i zdravih ponašanja.

Svi pušači će moći proveriti koncentraciju ugljen monoksida u izdahnutom vazduhu (na aparatu smokilajzer) i dobiti savete za ostavljanje pušenja. Prim. dr Radmila Pavić, lekar Doma zdravlja će svim zainteresovanim ženama pregledati dojke i dati savete o samopregledu dojki, važnosti sistematskih pregleda i skrining pregleda dojke. Farmaceut Apoteke Subotica će dati savete i proveriti terapiju obolelim ženama i deliti prigodne poklončiće. Prisutni će moći ispisati svoje poruke o tome šta rade za zdravlje svojih grudi i zdravlje ukupno, a na info pultu će se deliti promotivni i edukativni materijal.

Akcija, pre svega, promoviše pravilnu ishranu, nepušenje i fizičku aktivnost kao zdrave oblike ponašanja u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja i prevenciji raka dojke. Cilj ove akcije je i skretanje pažnje na značaj skrining pregleda za rano otkrivanje raka dojke i važnosti odazivanja žena na mamografski pregled.

Istog dana u 18 časova u prostorijama Crvenog krsta Subotica biće organizovano i edukativno predavanje "Prevencijom protiv malignih bolesti" čiji su predavači Prim. dr Radmila Pavić i Prim. mr sc. med. Nada Kosić Bibić.

Pozivamo sve naše sugrađanke i sugrađane da podrže sve aktivnosti koje se organizuju u našem gradu. Učinite danas i vi nešto za zdravlje vaših grudi!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6165

Povezana vest

Povezane teme

rak dojke

zdravlje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.