Komentara: 9
Pregleda: 4605
Foto

Sreten Damnjanović dobitnik Majske nagrade za životno delo

31.05.2016. u 13:47h
Izvor: Subotica.com
Rvačka legenda Sreten Damnjanović dobio je ove godine Majsku nagradu za životno delo, dok u svojoj bogatoj riznici trofeja i priznanja već ima Majsku nagradu ali za sportske rezultate. Damnjanović je ceo svoj život podredio rvanju, i sam je bio šampion, ali je posle karijere borca ostao u ovom sportu i nastavio da kao trener stvara nove rvače koji takođe ostvaruju velike uspehe...
Sreten Damnjanović dobitnik Majske nagrade za životno delo

Dobitnici „Majske nagrade” Sportskog saveza Srbije su Maja Ognjenović, kapiten ženske seniorske reprezentacije Srbije, i Zoran Gajić, proslavljeni odbojkaški stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju.

Pored Maje Ognjenović, u kategoriji olimpijski sportovi, nagrađen je Slobodan Nikić, vaterpolo reprezentativac. Pored Zorana Gajića (najbolji trener), nagrađeni su Veljko Paunović, trener omladinske fudbalske reprezentacije Srbije, koja je osvojila titulu svetskog prvaka, Damir Mikec, reprezentativac Srbije u streljaštvu, Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije, i Nebojša Milošević, selektor kik boks reprezentacije.

Pored Sretena Damnjanovića nagradu za životnu delo dobio je nekadašnji džudista Milun Delić.

Sreten Damnjanović dobitnik Majske nagrade za životno delo

foto: okonas.info

Laureati su i Miloš Zarić, najbolji srpski sportista sa invaliditetom, Aleksandar Konovalov u neolimpijskom sportu, Ivana Jandrić u sambou, Sportski savez Vrbasa, Sportski savez Nove Varoši i Kuglaški savez Srbije.

Upriličen skroman prijem za subotičku živu legendu

Jutros je u Gradskoj kući upriličen skroman prijem za dobitnika prestižnog priznanja. Kroz neformalni razgovor sa gradonačelnikom jeneom Maglaijem i članom Gradskog veća zaduženim za sport, omladinu i turizam Vjekoslavom Ostrogoncom, legenda svetskog rvanja Sreten Damnjanović evocirao je uspomene na bogatu sportsku karijeru, dok je bio takmičar, ali i danas kao trener Spartakovih rvača. Ovo je druga Damnjanovićeva "Majska nagrada", prvu je dobio 1972. kao aktivni takmičar.

Sreten Damnjanović dobitnik Majske nagrade za životno delo

Damnjanović je takmičarsku karijeru završio davne 1976. godine, ali nikada nije izlazio iz rvanja pa je tako već decenijama uz rvače Spartaka i jedan je najzaslužnijih za razvoj Davora Štefaneka koji će ove godine npasti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.

- "Ovo je jedno od najvećih priznanja koje sam dobio u oblasti sporta. Ova nagrada mi pričinjava veliku čast i zadovoljstvo, a iako je primam po drugi put, ova je specijalno priznanje za životno delo i to mi mnogo znači. Drago mi je da sam na kraju moje sportske karijere dobio priznanje za sve rezultate koje sam ostvario i kao takmičar i kao trener." - rekao je Damnjanović

Maglai i Ostrogonac su čestitali Damnjanoviću na prestižnom priznanju i poželeli mu dobro zdravlje i uspešan nastavak sportske karijere kao treneru, na šta je legenda svetskog rvanja odgovorila da već uveliko sprema svog naslednika i da uskoro planira da se povuče iz aktivnog učešća u sportu koji mu je doneo mnogo toga lepoga.

Izvor: Subotica.com
Prijem za živu legendu svetskog rvanja Sretena Damjanovića Prijem za živu legendu svetskog rvanja Sretena Damjanovića Prijem za živu legendu svetskog rvanja Sretena Damjanovića Prijem za živu legendu svetskog rvanja Sretena Damjanovića Prijem za živu legendu svetskog rvanja Sretena Damjanovića Prijem za živu legendu svetskog rvanja Sretena Damjanovića Prijem za živu legendu svetskog rvanja Sretena Damjanovića Prijem za živu legendu svetskog rvanja Sretena Damjanovića
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4605
Povezane teme

jene maglai

rvanje

vjekoslav ostrogonac

svečani prijem

sreten damnjanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.