Komentara: 30
Pregleda: 23470

Sprečeno krijumčarenje 400 kg čokolade na Horgošu

06.12.2013. u 22:06h
Izvor: Uprava Carina
Zajedničkom akcijom carinika i granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, 06.12.2013.godine, sprečen je pokušaj krijumčarenja gotovo 400 kilograma čokolade u Republiku Srbiju.
Sprečeno krijumčarenje 400 kg čokolade na Horgošu

Čokolade su otkrivene u putničkom kombiju marke „Mercedes Sprinter“ koji saobraća na relaciji Hamburg- Niš.

Iako se vozilo nalazilo u traci koja je predviđena za putnike koji nemaju šta da prijave za carinjenje, na pitanje carinika šta imaju za kontrolu, jedan od putnika je prijavio polovan štampač, što je učinio i vozač koji je osim toga rekao da ima i polovno putničko vozilo „Golf V“ koje se nalazilo na prikolici.

Međutim, prilikom  detaljne kontrole prtljažnog dela kombija, carinici su otkrili  6 kartonskih kutija u kojima se nalazilo 1518 čokolada marki: „Milka“, „Karina“, “Merci“, „Moser Roth“,“Chateau“ i “Snickers“ ukupne težine 371 kilogram.

Da podsetimo, u oktobru 2012. godine u Upravu carina je stigla zahvalnica kompanije "Kraft Foods East Adriatic Markets" koja je pohvalila napore Uprave carina u sprečavanju krijumčarenja robe u Republiku Srbiju. U pismu je istaknuto da se tim Uprave carina profesionalno nosi sa izazovima nelegalne trgovine, nastojeći da je spreči i na taj način podstakne bolje poslovno okruženje. Tada je u pismu podrške naglašeno da crno tržište ugrožava sve kompanije pa i njihovu, a da prema procenama te kompanije Republika Srbija samo na nelegalnom uvozu Milka čokolade gubi i do dva milona evra na godišnjem nivou kroz neplaćene poreze, takse i sl.

Izvor: Uprava Carina
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 30
Pregleda: 23470
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.