Komentara: 26
Pregleda: 4452

Socijalisti u Subotici zadovoljni rezultatima

23.12.2014. u 11:29h
Izvor: Subotica.com
Ispred Gradskog odbora delegirani predstavnici u republičkim i pokrajinskim stranačkim organima. Dogovora o imenovanju direktora u JKP „Subotička toplana“ i „Subotica gas“ još nema.
Socijalisti u Subotici zadovoljni rezultatima

Privremeni organ uprave GO, postavljeno pre više od mesec dana, zadovoljni kako su obavili pripreme za pokrajinsku izbornu konferenciju i deveti Kongres SPS.

Na Pokrajinskoj izbornoj konferenciji, održanoj 30. novembra, u Izvršni odbor Pokrajinskog odbora iz Subotice delegiran je Nenad Vunjak, dok su članovi PO Branko Pokornić, Danijela Isailović i Slobodan

Na devetom Kongresu partije, u Glavni odbor postavljeni su Slobodan Vojinović i Nebojša Crnogorac, dok je Goran Šijan član IOGO.

- Zadovoljni smo kako smo se pripremili, nastupili smo jedinstveno i odlučno, u partiji ne postoje frakcije i podele, ima drugačijih mišljenja, ali, kao što kaže naš predsednik Ivica Dačić, tamo gde svi misle isto niko ne razmišlja – istakao je na konferenciji za novinare Nebojša Crnogorac. - Želja nam je podmlađivanje kadra, da se aktivnije uključimo u politički život, da pokušamo da zaustavimo odliv mladih ljudi iz našeg grada.

Iako se tvrdi da u partiji nema podela, u subotičkoj javnosti se može čuti da je situacija daleko od idealne, a najbolji dokaz za to su sporenja oko izbora direktora u JKP „Subotička toplana“ i „Subotica gas“. Podsetimo, komisija je bodovala i izabrala kandidate, ali kako unutar partije nije došlo do dogovora ko će u naredne četiri godine sedeti u foteljama ovih velikih javnih preduzeća, te dve tačke su skinute sa dnevnog reda. Do dogovora oko izbora direktora očigledno nije došlo, a po rečima Branka Pokornića, odbornika u Skupštini grada, „imenovanje direktora je u proceduri“.

- Mi ćemo dati prednost struci, dali smo svoje predloge i sada je na redu komisija i Gradsko veće – dodao je Crnogorac. - Očekuju nas i izbori u partiji, koji bi trebalo da budu u naredna dva meseca, kada će se izabrati novo rukovodstvo stranke. Stranka sada broji oko 1.100 članova sa tendencijom rasta, a do nas do sada zvanično nije stigao nijedan zahtev za napuštanje partije.

Crnogorac je istakao da je, da s obzirom na razne okolnosti, zadovoljan kako funkcioniše gradska koalicija i rezultatima koje je postigla. Međutim, na pitanje novinara koji su to konkretni postignuti rezultati, odgovora nije bilo.    

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 4452
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.