Komentara: 19
Pregleda: 2904

SBB spreman za izbore za Nacionalni savet

24.04.2014. u 21:00h
Savez Bačkih Bunjevaca će nakon prvomajskih praznika da krene u kampanju za izbore za Nacionalni savet, koji se očekuju u oktobru. Smatraju da sve veće nacionalne zajednice moraju imati svoje političke predstavnike u vršenju lokalne vlasti i ubuduće će samostalno zastupati sopstvenu politiku u lokalnom parlamentu, sarađujući sa onim političkim partijama koje prihvataju autohtonost bunjevačke nacionalne zajednice, naročito sa Savezom Vojvođanskih Mađara, Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom naprednom strankom.
SBB spreman za izbore za Nacionalni savet

"Savez bačkih Bunjevaca je  deo skupštinske većine u lokalnom parlamentu, potpisnik je postojećeg koalicionog sporazuma i ima pomoćnika Skupštine grada, što je za nas od velike važnosti u cilju ostvarivanja onih prava koja kao nacionalna zajednica imamo u gradu Subotica. Prvi put u novijoj istoriji i od uvođenja višepartijskog sistema Bunjevci imaju svog političkog predstavnika na tako važnoj funkciji, a koji je biran na samostalnoj listi pod bunjevačkim imenom" – istakao je Mirko Bajić, predsednik SBB-a.

Bajić je takođe dodao da SBB čvrsto stoji na stanovištu da sve veće nacionalne zajednice moraju imati svoje političke predstavnike u vršenju lokalne vlasti, te da će u skladu sa tim i u buduće samostalno zastupati sopstvenu politiku u lokalnom parlamentu, sarađujući sa onim političkim partijama koje prihvataju autohtonost bunjevačke nacionalne zajednice, naročito sa SVM, SPS I SNS i pozdravljaju puno jedinstvo SNS-a u Gradskom odboru Subotica.

U Savezu bačkih Bunjevaca očekuju da se završi konsolidovanje skupštinske većine u lokalnom parlamentu i da se krene u punu realizaciju zacrtanih ciljeva.

Dragan Kopunović izjavio je da Savez bačkih Bunjevaca trenutno razvija svoju infrastrukturu i da kreće u izbornu  kampanju za izbore za Nacionalni savet:

- "Konstituisan je Gradski odbor SBB-a u Novom Sadu, a u pripremi je konstituisanje Gradskog odbora SBB u Somboru, a u narednom periodu se otpočinje aktivnosti za izbore za Nacionalni savet, koji se očekuju u oktobru." - izjavio je Kopunović

Postavljeno pre 10 godina i 1 dan
Komentara: 19
Pregleda: 2904
Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sbb

bunjevački nacionalni savet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.