Komentara: 11
Pregleda: 8870

Saopštenje za javnost GrO ZEP

17.04.2015. u 15:51h
Izvor: GrO "Zelena ekološka partija"
Saopštenje za javnost GrO Zelene Ekološke partije povodom izjave sekretara gradskog sekretarijata za poljoprivredu prenosimo u celosti.
Saopštenje za javnost GrO ZEP

Povodom izjave sekretara gradskog sekretarijata za poljoprivredu, Žike Reh, GrO Zelene Ekološke Partije-ZEP ima dužnost i obavezu da izda sledeće saopštenje.

Lepo rečeno od strane stručnjaka “Odluka, Planska regulativa, iskoordinirana sadnja...“ ali  Gospodo stručnjaci u praksi to izgleda ovako: samo za odgovor o dozvoli čekali smo 4 meseca, poslali smo zvaničan dopis više puta a odgovora nema , jer se nije znalo ko zahtev razmatra i daje dozvolu  g-din Reh (gradski sekreterijat za poljoprivredu ili direkcija za izgradnju Grada).

Čim  se ZEP  i javno oglasila , odjednom znate sve: kao prvo -znate o planskoj dokumentaciji (koja se drva mogu saditi u pojedinim gradskim kvartovima), kao drugo -   znate o JP „Direkciji za izgradnju grada Subotice”  koja ima podatke o uličnim vodovoima i mreži ispod zemlje i kao treće -  znate da treba zasaditi drva koja nisu egzotična i da ih pritom održavamo, jer nije svejedno kakvu ćemo okolinu ostaviti unucima.

Dobro, dakle sad kad napokon svi sve znamo  Zelena Ekološka Partija-ZEP  javno izdaje saopštenje i i zahteva :

Da nam u što kraćem roku pošaljete plansku dokumentaciju na uvid , a ako ona ne postoji, kako je moguće onda da se bilo šta uradi i kako  je moguće da ne postoji planska dokumentacija i kada će se ona uraditi( zašto onda ne radite svoj posao)

Takođe zahtevamo da JP „Direkcija za izgradnju grada Subotice“  dostavi našoj stranci sve relevantne podatke o kojima ste pričali ( o vodovodu - gde ide mreža ispod zemlje ...)

I na kraju ali i najvažnije -   spominjete da ne treba saditi egzotične biljke i , ono najvažnije, da one koje posadimo moramo i održavati jer nije svejedno kakvu okolinu ostavljamo unucima, dakle gospodo, da li je bagrem egzotična biljka? I da li je Vama "deponija" drvo, biljka, sadnica?Jer ako je bitno kakvu okolinu ostavljamo unucima, zašto ste onda, kao što vidimo, CEO GRAD ZASADILI SA "DEPONIJOM"???!!!

G-ine Reh na kraju ste izjavili:”, kad se konsultuje sa nadležnima i zatraži uvid u plansku dokumentaciju, nesumnjivo će se dobiti dozvola za sadnju. “

Upravo smo to prethodnih meseci  i radili – pisali zahteve, konsultovali se sa nadležnima ali dozvolu još nismo dobili.

U cilju prevazilaženje nastalih nesporazuma, a sve zarad zdravijeg i čistijeg našeg grada  nadamo se da će mo zajedno uspeti iste prevazići.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO "Zelena ekološka partija"
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 8870

Povezana vest

Povezane teme

zelena ekološka partija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.