Komentara: 1
Pregleda: 4362

Rukometaši Spartaka savladali Požarevac (34:24)

25.09.2016. u 10:34h
Izvor: Subotica.com
Posle prvog ovosezonskog poraza u duelu sa Crvenom zvezdom ekila Slaviše Lakovića reagovala je najbolje moguće i upisala treći trijumf. Sledi gostovanje u Požegi.
Rukometaši Spartaka savladali Požarevac (34:24)

Pobeda protiv ekipe Požarevca nije dolazila u pitanje ni u jednom momentu, a najvažniji posao obavljen je u prvom delu meča. Gosti su poveli sa 0:1, a ali njihova radosta bila je kratkog daha s obzirom da je Spartak vrlo brzo zagospodario terenom u svakom smislu i jasno stavio do znanja da bez obzira na ambicije Požarevljana bodovi ostaju u Subotici.

Nagoveštaj takvog epiloga Subotičani su mogli da naslute već polovinom prvog dela igre kada je Spartak nanizao 8 pogodaka, uz sjajnu igru u odbrani, i kada je na semaforu pisalo 10:2.  Nagli pad u igri "putara" gosti su iskoristili na najbolji način i priči samo na -4 (13:9), ipak završnica je pripala ekipi sa severa Bačke za ponovo ubedljivih +7 (17:10).

U nastavku meča Spartak je većim delom odigrao jednako kvalitetno, pa je prednost na četiri minuta do kraja išla i na maksimalnih +11. Probudili su se i gosti u drugom delu, čak su bili i dosta efikasniji u odnosu na prvih 30 minuta, ali delomično se za to pitala i domaća ekipa koja nije igrala "punim gasom" do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Rukometaši Spartaka savladali Požarevac (34:24)

foto: RK "Spartak Vojput"

Kao što to obično i biva, kada meč uđe u izvesnu završnicu priliku da odmore imaju oni koji su najviše dali u ovom meču, a priliku da se pokažu domaćoj publici imali su neki igrači sa manjom minutažom, a sinoćnje veče će posebno pamtiti mladi Aleksa Mikić koji je odigrao svoj prvi meč u seniorskoj konkurenciji i tom prilikom postigao pogodak za konačnih 34:22

Među najzaslužnijima za ubedljivu pobedu svakako je i golman Petrović koji je, kako se to žargonski kaže, zaključao vrata svog gola i čak 20 puta spasao svoj okvir, čime je omogućio brojne prilike u tranziji, a koje su njegovi saigrači vešto koristili.

Spartak Vojput - Požarevac 34:24 (17:10)

Spartak Vojput: Kosović, Ristić, Mikić 1, Đekić 3, Kojadinović 1, Perović, Potpara 2, Medić 2, Delibašić, Petrović, Radosavljević 5, Županjac 8, Jelić 6, Čupić, Rakocija 6, Abadžić.

Požarevac: Vitas, Stokić, Todorović D. 4, Alčaković 1, Petković 5, Veljković, Milenković 2, Milutinović 1, Radisavljević, Čavaljuga 1, Antelj, Pavlov 5, Todorović Đ. 2, Todorović P., Petrović 3.

Laković: Odličan start sezone, možemo još bolje!

Posle nove pobede šef struke Spartaka Slaviša Laković bio je vidno zadovoljan.

- "Moram da budem zadovoljan jer sam se iskreno plašio ove utakmice. Ekipa Požarevca je sastavljena od kvalitetnih pojedinaca i ako bi gledali imena sigurno da spadaju u sam vrh srpskog rukometa. Neki drugi su problemi zbog čega oni nisu dovoljno uigrani. Naše je bilo da budemo maksimalno skoncentrisani na sve ono što treba da radimo. Ušli smo oprezno u utakmicu i sa jakim tempom jer smo znali da tako možemo da ih slomimo. Tražio sam od igrača u poluvremenu da izdržimo početak nastavka utakmice i da im ne dozvolimo da se vrate u meč. Na kraju visoka pobeda koju nisam očekivao. Drago mi je zbog mladih momaka koji su u finišu meča dobili priliku da zaigraju i postigli po gol." - izjavio je Laković i izrazio zadovoljstvo odličnim početkom sezone - "Niko od nas nije ovo očekivao, znajući sa kakvim problemima smo se suočavali. Ali, kada je počelo prvenstvo naravno da sam očekivao ovakav početak. Voleo bih da smo zabeležili bod ili dva više sa proteklog meča iz Beograda. Ulazimo u svaki meč sa jasnim ciljem da pobedimo i naravno da sam prezadovoljan startom i igrom mojih momaka. Nadam se da ćemo poboljšavati svoju igru u narednim utakmicama pogotovo kada se kompletiramo sa Stevanovićem i sa mladim pivotmenom Stefanovićem jer ćemo sa njima dobiti dva igrača više u rotaciji. – jasan je bio trener Laković

Rukometaši Spartaka savladali Požarevac (34:24)

foto: RK "Spartak Vojput"

Meč u Hali sportova gledalo je oko hiljadu posetilaca. Posle četiri kola Spartak drži poziciju broj 3, iza lidera Crvene zvezde i Dinama iz Pančeva. U narednom kolu Spartak će biti gost Sloge u Požegi, a zatim u Suboticu dolazi Rudar iz Kostolca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4362
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.