Komentara: 1
Pregleda: 3258

Rukometaši Spartaka savladali Moravu (24:30)

16.10.2016. u 14:30h
Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Rukometaši Spartak Vojputa zabeležili su četvrtu pobedu u sezoni. "Putari" su sinoć u Velikoj Plani bili bolji od Morave rezultatom 30:24.
Rukometaši Spartaka savladali Moravu (24:30)

Kako su i najavljivali subotički rukometaši su u ovaj meč ušli sa velikom željom da se iskupe za prošlonedeljni kiks pred svojom publikom i izgubljenim bodom. Mlada ekipa Spartak Vojputa pokazala je svoj kvalitet i na kraju zasluženo slavila.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu i poveli su sa 2:0. Nakon početnog grča, Subotičani su ubrzo konsolidovali svoje redove i golovima Rakocije i Veselinovića poravnali na 2:2. Domaćini su još tri puta bili u minimalnom vodstvu, 3:2, 4:3 i 5:4 kada su "putari" uspeli da preokrenu rezultat nakon odličnih odbrana Abadžića i golovima Perovića i Županjca za 5:6. Par minuta kasnije dobra akcija Spartak Vojputa uspešno je okončana kada je Medić pronašao Jelića na crti koji efektno pogađa za plus dva, 8:10 u 20. minutu. Imali su Subotičani par puta priliku da povedu sa tri gola, da bi na poluvreme otišli sa minimalnom prednošću od 13:14.

U nastavku susreta Morava propušta prvi napad da bi Rakocija doveo povećao prednost na plus dva, 13:15. Morava šestim golom Bugarinovića smanjuje na 14:15, a nakon tehničke greške Subotičana i isključenja Veselinovića imali su domaćini igrača više i priliku za poravnanje. Međutim, Subotičani su zaigrali odlično u odbrani blokarili pristup svom golu, a nakon nove uspešne intervencije golmana Abadžića iz kontranapada Radosavljević povećava na 14:16 u 35. minutu. Usledio je peti gol Vukašina Rakocije za prvo vodstvo gostiju od tri gola, 14:17.

Nastavili su Subotičani sa požrtvovanom igrom u odbrani a velike probleme odbrani Morave zadavao je dobrim šutevima Vukašin rakocija i pivot Veselin Jelić kojeg su često nepropisno zaustavljali. Golom Županjca "putari" su u 42. minutu imali prednost od 5 golova, 16:21. Deset minuta pre kraja Morava je zapretila sa dva uzastopna gola Avramovića za 21:24, međutim Đekić prekida taj niz, a nakon nove odbrane večeras izuzetno raspoloženog Abadćića, Jelić vraća višak od pet golova, 21:26, deset minuta pre kraja susreta.

Sigurnom igrom Spartak Vojput je kontrolisao meč i na kraju zasluženo slavio. Trener Slaviša Laković šansu u finišu utakmice pružio je i mlađim igračima, da bi konačan rezultat od 24:30 postavio Marko Perović par sekundi pre kraja.

Morava - Spartak Vojput 24:30 (13:14)

Morava: Jelić, Trpković, Rakić 5, Spasić, Maksić, Krstić, Bugarinović 8, Antić, Minić, Lazović, Matić 1, Marjanović 3, Bojković, Avramović 2, Mihajlović 5.

Spartak Vojput:  Kosović, Stefanović, Peić Tukuljac, Đekić 2, Nikolić, Perović 2, Stevanović 3, Kojadinović, Medić, Delibašić, Petrović, Radosavljević 5, Županjac 7, Jelić 5, Rakocija 6, Abadžić.

Izvor: Rukometni klub "Spartak Vojput"
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3258
Povezane teme

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.