Komentara: 1
Pregleda: 4257

Rukometaši Spartaka savladali Dinamo (23:21)

17.09.2016. u 22:59h > 18.09.2016. u 21:54h
Izvor: Subotica.com
U meču drugog kola Superlige Srbije, prvom ove sezone u Subotici, Spartak Vojput je savladao pančevački Dinamo sa 23:21 i time izbio na čelo tabele.
Rukometaši Spartaka savladali Dinamo (23:21)

Gosti su poveli sa 2:0, ali od tog trenutka Subotičani dodaju gas, poravnavaju, a nedugo zatim i prelaze u prednost koju su sačuvali prvo do poluvremena (11:10), a zatim i do poslednjeg sudijskog zvižduka. Imao je Spartak prednost od četiri gola u drugom delu, ali gosti su bili uporni i nisu dozvoljavali veće odlepljivanje, ali kraj je ipak protekao bez većih uzbuđenja za konačnih 23:21.

U domačoj ekipi najefikasniji su bili Županjac i Đekić sa po šest postignutih pogodaka, Radosavljević je postigao 4, Potpara 3, Medić 2, dok su po jedan postigli Rakocija i Jelić. U gostujućoj ekipi Distol i Ivošević su postigli po 5 pogodaka.

U pančevačkoj ekipi su nastupila su dva bivša igrača Spartak Vojputa, Distol i golman Radulović.

Meč u Hali sportova posmatralo je oko 1.300 gledalaca.

Rukometaši Spartaka savladali Dinamo (23:21)

foto: RK "Spartak Vojput"

Prvotimac Spartak Vojputa Milan Potpara zadovoljan je novom prvenstvenom pobedom i podrškom koju ima je ukazala domaća publika, a oni su to vratili požrtvovanom igrom i lepim rukometom.

– "Očekivali smo utakmicu sa puno borbe i tako smo se i spremali za ovaj duel. Imali smo veću želju da osvojimo dva boda i u tome smo na kraju uspeli. Nakon pobede u prvom kolu nije bilo euforije u ekipi nego smo još jače trenirali da se što bolje pripremimo za današnjeg rivala. Subotička publika je imala prilike da vidi novu ekipu Spartak Vojputa koja je mlađa i željna dokazivanja. Publika je to primetila i bodrila nas tokom susreta, zbog čega sam im posebno zahvalan." - rekao je Potpara

Iskusni trener Subotičana Slaviša Laković bio je zadovoljan pobedom i angažovanjem svojih igrača. Iako nije čitavim tokom bilo sve kako je planirano, ostvarena je pobeda i osvojeni su željeni bodovi.

– "Obećali smo da ćemo dati svoj maksimum, da ćemo se boriti i dati više od onoga što vredimo. Čestitao bih mojim igračima koji su bili pravi. Mi smo nakon utakmice u Kaću ostali bez jednog spoljnog igrača, Stevanovića i kada se povredio Potpara u finišu prvog poluvremena imali smo mnogo problema, pošto smo imali samo tri igrača u rotaciji. Bilo je teško utakmicu privesti kraju jer smo protiv sebe imali jednu kvalitetnu i iskusnu ekipu koju krasi snaga i borbenost. Možda su u pojedinim momentim i preterivali u tome, međutim sve smo to uspeli izdržati, u svemu parirati i na kraju uspešno utakmicu privesti kraju." - zaključio je Laković

Drugom pobedom u sezoni Spartak je izbio na prvo mesto. U narednom kolu Spartak gostuje Crvenoj zvezdi. Taj meč je na programu u sredu od 19,30 časova u Sportskom centru "Šumice".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4257
Povezane teme

hala sportova

rukometni klub spartak

rukomet

rukometni klub spartak vojput

rukometna superliga srbije

rukometna super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.