Komentara: 5
Pregleda: 9943

Raspisani javni oglasi kao mere zapošljavanja u 2015.

05.03.2015. u 15:08h
Izvor: RTV City
Pokrajinski Sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova objavio je četiri javna oglasa i započeo kampanju zapošljavanja u 2015. godini u okviru koje će biti zaposleno i radno angažovano preko 3000 nezaposlenih lica koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.
Raspisani javni oglasi kao mere zapošljavanja u 2015.

Raspisan je Javni oglas za dodelu subvencije nezaposlenim licima za samozapošljavanje u Vojvodini u ukupnom iznosu od 128 miliona dinara, a subvencije će se dodeljivati u iznosu od 160.000 dinara. Javni oglas za dodelu subvencije poslodavcima za zaopošljavanje nezaposlenih lica, ukupne vrednosti 200 miliona dinara, predviđa dodelu subvencija poslodavcima u iznosu od 140.000 dinara po zaposlenom licu. Ova dva javna oglasa otvorena su do utroška sredstava.

Javni oglas za realizaciju programa stručne prakse predviđa raspodelu 40 miliona dinara za finansiranje stručnog osposobljavanja nezaposlenih lica koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanja za koja su stekla određenu vrstu i stepen stručne spreme ili koja su se stručno osposobljavala kraće od vremena potrebnog za polaganje stručnog ispita a radi osposobljavanja za samostalan rad u struci. Zahteve mogu podnositi privatna preduzeća-privredna društva i preduzetnici i javna nefinansijska preduzeća-javna i javno-komunalna preduzeća.

Raspisan je i Javni oglas za finansiranje javnih radova ukupne vrednosti 160 miliona dinara. Javni radovi se mogu organizovati i sprovoditi u oblastima socijalnih, humanitarnih, kulturnih i drugih delatnosti kao i u oblasti održavanja i zaštite životne sredine i prirode. Prijave mogu podneti privredna društva, preduzetnici i udruženja građana. Javni oglasi za stručnu praksu i javne radove biće otvoreni do 18. marta.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 9943
Povezane teme

konkursi za posao

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.