Komentara: 1
Pregleda: 4318

Raspisan konkurs za dodelu paketa podrške "Start up"-u

26.04.2016. u 18:28h
Izvor: Subotica.com
U cilju pružanja podrške početnicima u preduzetništvu, Razvojna agencija Srbije je u saradnji Regionalnom razvojnom agencijom "Panonreg" raspisala konkurs za dodelu paketa podrške koji obuhvata obuke, bespovratna sredstva i mentorsko praćenje. Projekat je osmišljen kako bi uticao na podsticanje preduzetničkog duha kod teže zapošljivih kategorija stanovništva i razvoj mikro, malih i srednjih privrednih društava.
Raspisan konkurs za dodelu paketa podrške "Start up"-u

Pravo učeščća na konkurs za bespovratna sredstva imaju nezaposlene osobe, koje imaju kvalitetnu poslovnu ideju za samozapošljavanje u oblasti proizvodnje, prerade ili pružanja usluga vezanih za IT sektor, inovativnu delatnost i kreativnu industriju.

- Ciljnu grupu čine četiri kategorije teže zapošljivih lica među kojima su žene, mladi do 18 godina, stariji od 45 godina koji su proglašeni tehnološkim viškom i lica bez kvalifikacija, kao i lica sa devastiranih područja. Kako naš grad ne pripada devastiranim područjima, očekujemo interesovanje lica iz prve tri grupe-kaže savetnica za preduzetništvo u RRA "Panonreg", Ljubica Mesaroš.

Projekat će biti realizovan kroz dve faze, prvo će biti organizovana obuka za započinjenje biznisa, a zatim sledi dodela bespovratnih sredstava i savetodavni rad od strane RRA "Panonreg".

- Uslov za dodelu bespovratnih sredstava i mentoringa je registracija privrednog društva odnosno preduzetničke radnje u Agenciji za privredne registre. Korisnici mogu dobiti maksimalno 50 odsto potrebnih sredstava, u iznosu od 300 hiljada dinara do milion dinara. Za realizaciju projekta iz republičkog bužeta je izdvojeno 100 miliona dinara-kaže Ljubica Mesaroš i dodaje- Propisana su i određena ograničenja, te je tako korisnik bespovratnih sredstavau obavezi da posluje minimum dve godine a u tom periodu mu nije dozvoljeno ni otuđenje osnovnih sredstava i smanjenje broja zaposlenih.

Konkurs će biti otvoren do 20. maja, a detaljnije informacije o uslovima učešća se mogu dobiti u Regionalnoj razvojnoj agenciji "Panonreg" na Otvorenom univerzitetu. Već 13. i 14. maja biće organizovana prva obuka za pisanje biznis plana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 4318
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.