Komentara: 11
Pregleda: 4193

"Radimo li dostojanstveno?"

24.04.2014. u 17:59h
Izvor: RTV Yueco
Blizina granice i raspad i zatvaranje velikih industrijskih kapaciteta, doprineli su sticanju prihoda i obezbeđivanja materijalne egzistencije putem rada na crno. Dodatni problem predstavlja činjenica da se radi o kategoriji nezaposlenih iznad 50 godina, kojima su godine starosti dodatna prepreka za zapošljavanje. Ovo su fokusi projekta nekoliko nevladinih organizacija koji ima za cilj suzbijanje rada na crno kroz povećanje svesti o njegovim negativnim posledicama, kako po same građane, tako i po samo društvo.
"Radimo li dostojanstveno?"

Propadanjem velikih privrednih sistema, mnogi Subotičani u najboljim godinama ostali su bez posla, izvora prihoda, egzistencije. Neki od njih okrenuli su se švercu preko granice, kao jednom od vidoma izvora prihoda, dok su drugi prihvatili bilo kakve poslove, kako bi došli do prihoda, pa i rad na crno. Stoga je nekoliko nevladinih organizacija, među kojima je i Centar lokalne demokratije, uličnom akcijom, odnosno anketom, pokušalo da dođe do informacija o shvatanju građana po pitanju rada na crno i poznavanju radnih prava.

Mreža nevladinih organizacija širom Srbije sprovodi kampanju posvećenu efikasnijoj ulozi građana i civilnog društva u nadzoru i zaštiti radnih prava. Po njihovoj oceni, radno zakonodavstvo u Srbiji je dobro, ali je problem u njegovom sprovođenju.

Rezultati ankete i druge teme vezane za suzbijanje rada na crno biće prezentovane na javnoj debati koja će biti organizovana naredne nedelje, a na kojoj je planirano prisustvo relevantnih aktera, poput predstavnika Nacionalne službe za zapošljavanje, Sindikata i nevladinog sektora.

Izvor: RTV Yueco
"Radimo li dostojanstveno?" "Radimo li dostojanstveno?" "Radimo li dostojanstveno?" "Radimo li dostojanstveno?" "Radimo li dostojanstveno?" "Radimo li dostojanstveno?" "Radimo li dostojanstveno?" "Radimo li dostojanstveno?"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 časova
Komentara: 11
Pregleda: 4193
Povezane teme

centar za lokalnu demokratiju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.