Komentara: 0
Pregleda: 1850

Prvi Međunarodni Festival drugarstva u Subotici

08.11.2012. u 16:20h
Izvor: RTV Yueco
Prvi Međunarodni Festival drugarstva „Festival družbe“ održan je juče u sali Dečijeg pozorišta u Subotici. Festival je organizovao plesni klub „Mon Miraž“, a u programu su, pored organizatora, učestvovali i učenici osnovnih i srednjih škola iz Subotice, kao i gosti iz Novog Sada i Moskve. Festival je podržalo Gradsko veće.
Prvi Međunarodni Festival drugarstva u Subotici

Učenici „113 Moskovske škole“ stigli su u petak u Novi Sad, gde su smešteni po porodicama kako bi se upoznali sa srpskim narodom, kulturom i tradicijom.

Jučerašnji dan bio je predviđen za celodnevnu posetu Subotici i predstavljanje publici na „Festivalu družbe“. Posetili su ergelu „Kelebija“ i, prema rečima zamenika direktora škole, deca su oduševljena Subotičkim domaćinima.

Subotičkoj publici se predstavilo 45-oro dece iz Moskve, recitacijama i ruskim narodnim pesmama. Svoje umeće su prezentovali i polaznici dramske sekcije Novosadske škole, a kroz pesmu, ples i recitacije su se predstavili i učenici osnovnih i srednjih škola iz Subotice i najmlađi sugrađani iz Predškolske ustanove „Naša radost“.

Prvi Međunarodni Festival drugarstva u Subotici

„Festival družbe“ je organizovan povodom dočeka školaraca iz Moskovske škole. Članovi plesnog kluba „Mon Mirage“ su gostovali u Moskvi u septembru i na ovaj način su želeli da uzvrate gostoprimstvo svojim prijateljima iz „113 Moskovske srednje škole“.

Festival je podržalo Gradsko veće.

Prvi Međunarodni Festival drugarstva u Subotici

Izvor: RTV Yueco
Međunarodni festival drugarstva Međunarodni festival drugarstva Međunarodni festival drugarstva Međunarodni festival drugarstva Međunarodni festival drugarstva Međunarodni festival drugarstva Međunarodni festival drugarstva Međunarodni festival drugarstva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1850
Povezane teme

Subotičko Dečje pozorište

dečje pozorište

međunarodni festival drugarstva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.