Komentara: 27
Pregleda: 38792

Prosidba u Lifkinom bioskopu

15.01.2017. u 08:52h
Izvor: Subotica.com
Naizgled obično veče i odlazak u bioskop sa momkom i prijateljima naša sugrađanka Iva Fuker (29) pamtiće ceo život. Posle projekcije filma počelo je emitovanje trejlera "The proposal" , u kome su glavni likovi upravo ona i njen momak Srđan Radulović (30). Po završetku usledila je prosidba kakva se može videti samo na velikom platnu.
Prosidba u Lifkinom bioskopu

U želji da svoje dugogodišnje prijateljstvo i vezu od šest godina sa Ivom kruniše na, po njemu najlepši i najoriginalniji način, Srđan je dugo planirao kako da je zaprosi.

- Želeo sam da napravim trejler u kome će biti svi naši najmiliji ljudi i zanimljivi trenuci koji su obeležili našu vezu. Svim prijateljima i članovima porodice sam rekao o čemu se radi i šta planiram, ali sam ih zamolio da o tome nikome ništa ne govore. Svaka im čast, ćutali su puna dva meseca i Iva nijednog trenutka nije posumnjala da se nešto priprema – otkriva nam Srđan Radulović svoju ideju. - Pošto živimo zajedno, najteže mi je bilo da napravim video, a da ona ništa ne vidi.

Prosidba u Lifkinom bioskopu

Iz srednjoškolskih dana...

Prosidba u Lifkinom bioskopu

Nekoliko godina kasnije

Ideju da to bude u bioskopu najpre je podržala Viktorija Šimon Vuletić, direktorka Art bioskopa „Aleksandar Lifka“, koja je dozvolila da zakupimo celu salu u večernjem terminu. Te večeri, 28. decembra, na projekciji filma "Collateral beauty" u publici su bili njihova porodica i prijatelji, koji su se čak i malo maskirali da ih ona ne bi prepoznala na ulazu.

- Malo smo zakasnili, kako smo i planirali. Na ulazu nije bilo blagajnika, a Iva nije ništa posumnjala sa obrazloženjem da imaju nekih tehničkih problema. Za to vreme kuma Iva Gros je na petom mestu od vrata u prvom redu ostavila kutiju sa prstenom, jer nisam smeo da ga držim u kući - nastavlja Srđan. - Signalizirali su nam mobilnim telefonima gde da sednemo i u toj brzini, srećom, nikoga nije primetila. Odgledali smo ceo film, koji je za mene trajao celu večnost. Čim se završio, svetla se nisu upalila već je na platnu počelo prikazivanje našeg trejlera.

Prosidba u Lifkinom bioskopu

Čak i kada je u prvim scenama videla slike Gradske kuće, Iva nije ništa posumnjala, već je mislila da je snimljen neki film o Subotici.

- Na početku je pisalo „The true story“ i samo mi je rekao: „znaš kako volim istinite priče“. Tada sam se zainteresovala i tek kada sam videla sebe i naše slike bilo mi je jasno o čemu se radi – priča nam Iva Fuker svoje utiske. - Ne znam kako sam se osećala, toliko pomešanih osećanja je bilo u meni. Bila sam presrećna, a sa druge strane strah jer smo u bioskopu, mislila sam da su tu neki nepoznati ljudi. Onda me je uzeo za ruku da ustanem, klekao i pitao da budem njegova životna saputnica. Naravno, rekla sam DA!

Potom su se svetla popalila i kada je u publici ugledala draga i poznata lica, usledilo je dodatno oduševljenje.

- Jako mi je drago što se toliko potrudio, što ih je sve uključio u ovu „teoriju zavere“. Sve vreme sam bila na ivici suza radosnica, ali sam se suzdržavala – uzdišući nastavlja Iva. - Ništa nije prepustio slučaju, čak je i kutijica za prsten imala led lampicu da bi mogla da ga vidim u mraku. Sad kad motam film unazad, prepoznajem neke situacije koje su se dešavale oko organizacije, ali nijednog trenutka nisam ništa posumnjala.

Iva je u petak na svom fejsbuk profilu uz "sveže montirani" video objavila poruku koja glasi: "Svaka devojka zaslužuje da se oseća posebno i da ima taj “special” dan. Ovaj video pokazuje kako meni dečko dočarava da sam voljena. Ovo je moja prosidba, moje nezaboravno veče. Hvala svima što ste došli i bili deo naše sreće".

Pogledajte kako je izgledala prosidba u Lifkinom bioskopu:

Rodbina i prijatelji su od sveg srca podržali ovaj nesvakidašnji potez romantičnog mladića. Svi su se trudili da pomognu koliko mogu, uz diskreciju koja se podrazumevala.

- Svi smo se nekako „uvukli“ u sedišta, stavili kape ili naočare da nas ne bi prepoznala. Svi smo bili jako uzbuđeni i jedva smo čekali da se film završi da vidimo njihov „film“. Dao nam je svima ideju kako možemo da iznenadimo one koje volimo. Stvarno, svaka mu čast – dodaje Boban Elek, jedan od aktera prosidbe koja će se dugo prepričavati. 

Prosidba u Lifkinom bioskopu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 27
Pregleda: 38792
Povezane teme

prosidba

veridba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.