Komentara: 0
Pregleda: 1781

Projekat: "Sigurnost za budućnost"

23.04.2014. u 17:28h
Izvor: RTV Yueco
Yueko radio učestvuje sa radijom 021 u projektu "Sigurnost za budućnost" , koji ima za cilj da ukaže na značaj slobode izražavanja promovisanjem pitanja vladavine prava, a koji će doprineti sposobnosti društva da se pripremi za članstvo u EU.
Projekat: "Sigurnost za budućnost"

Projekat se sastoji od serije radijskih emisija, javnih debata, ekspertskih kolumni, pisanih tekstova, istraživanja javnog mnjenja i edukativne kampanje.Ovaj projekat finansira Evropska unija kroz program "Jačanje slobode medija u Srbiji", kojim rukovodi delegacija EU u Srbiji. Jedan od problema sa kojima se mediji u Srbiji kojima je osnivač lokalna smaouprava često susreću su i pritisci na uređivačku politiku. Uredinici prigrama na tri jezika u “Radio Subotici” ističu da takvih problema nisu imali.

Ako se pod privilegijom smatra redovno primati platu u medijima i ostvarivati sva zakonom zagarantovana prava, onda je Javno preduzeće “Radio Subotica”, privilegovani mediji, ocenila je v.d. glavne urednice redakcije na srpskom jeziku Javnog preduzeća “Radio Subotica” Ljiljana Elek. Sa njom se slažu njene kolege koje uređuju program na mađarskom i hrvatskom jeziku. Nisu imali iskustva da je neko pokušao da utiče na uređivačku politiku.

Ne smatram da je gradski medij privilegovaniji od drugih, ocenio je pomoćnik gradonačelnika za medije. Pošto je grad osnivač ima i obavezu da finansira “Radio Suboticu”.

Urednica programa n srpskom jeziku smatra da su u lošijem položaju privatni mediji i zbog toga smatra da ne bi trebalo svaki medij da se privatizuje. Imaju svest o tome šta novinar treba da radi i nisu prinuđeni da budu tabloidni i na taj način interesantni slušaocima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 1781
Povezane teme

Radio Subotica

yueco televizija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.