Komentara: 7
Pregleda: 4271

Prezentovan predlog plana upravljanja Parkom prirode "Palić"

23.05.2014. u 08:32h
Izvor: RTV Yueco
U toku je javni uvid predloga plana upravljanja Parkom prirode "Palić" za naredni desetogodišnji period. Predlog plana obuhvata sve aktivnosti o kojima se već godinama govori, a koje su potrebne kako bi se poboljšao stanje pojedinih segmenata Palića, a koji svi zajedno čine ovaj park prirode. Javna prezentacija plana održana je juče u Gradskoj kući, ali predstavljanje toga šta se planira sa Palićem u narednih deset godina zainteresovalo je mali broj građana.
Prezentovan predlog plana upravljanja Parkom prirode "Palić"

Sagledavanje svih potreba Parka prirode "Palić", usklađivanje njegovih mnogobrojnih funkcija sa propisima i ukazivanje na najveće probleme ovog područja, neke su od karakteristika Plana upravljanja Parkom prirode Palić za period do 2023. godine. Park prirode čini i jezero, koje je u lošem stanju, zatim Veliki park, razna staništa flore i faune, a ovim planom su obuhvaćene sve one potrebe tih delova parka o kojima se govori godinama u nazad. Stoga ovaj plan, iako sačinjen kao zakonska obaveza, ima mnogo sličnosti s nedavno predloženom platformom sanacije jezera.

Da li zbog situacije s poplavama, ili prepostavke da će zbog takvog stanja rasprava biti otkazana, prezentacija plana je okupila mali broj zainteresovanih.

Nakon prezentacije predloga plana, svi koji imaju mišljenja, primedbe i predloge mogu ih dostaviti do 06. juna na adresu preduzeća “Palić Ludaš” ili putem i mejla na office@palic-ludas.rs.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4271
Povezane teme

palić

jezero palić

Park Palić

park prirode palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.