Komentara: 2
Pregleda: 3576

Predavanje srpske Mozzila zajednice na VTŠ (28.02.)

23.02.2013. u 14:32h
Srpska Mozila zajednica će održati predavanje na temu "Priključi se: volontirajte za Mozilla fondaciju". Predavanje će se održati 28. februara (četvrtak) u 13 časova u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija (VTŠ).
Predavanje srpske Mozzila zajednice na VTŠ (28.02.)

Dva predstavnika ove fondacije u Srbiji, pričaće o novim web tehnologijama i standardima koje Mozilla promoviše, a biće reči i o nadolazećem operativnom sistemu za mobilne telefone „Firefox“ i o tome kako se priključiti radu ove fondacije.

Cilj je da se kroz volontiranje stekne iskustvo koje će se moći iskoristiti za pronalazak posla, a postoji i mogućnost da se direktno zaposle u Mozili. Sem iskustva, volonteri stiču i nove prijatelje sa obzirom da idu na razna okupljanja, kako na domaćoj, tako i na svetskoj sceni.

Neprofitna organizacija Mozila od 1998. godine radi na unapređenju Interneta, verujući da su otvorenost, inovacija i otvorene mogućnosti ključevi održavanja "zdravlja" Interneta. Mozila je zaslužna i za suzbijanje monopola koji je Microsoft držao sa svojim browserom Internet Explorerom koji je kočio razvoj veba zbog nedostatka konkurencije i to zahvaljujući popularnom browseru "Firefox".

Predavanje će se održati u Visokoj tehničkoj školi (VTŠ), amfiteatar A0 u Subotici, 28. februara u 13:00 časova. Predavanje će trajati 60 minuta, a predavači će biti Boris Prpić i Oskar Ivanić.

Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3576
Povezane teme

visoka tehnička škola

vtš

visoka tehnička škola strukovnih studija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.