Komentara: 7
Pregleda: 9437

Poziv za noćnu šetnju kroz Subotičku peščaru

07.12.2016. u 11:06h
Izvor: Subotica.com
Pored dnevnih akcija organizovanih tokom cele godine PK "Spartak" povremeno organizuje i noćne. Naredna koja se održava za vikend duga je 22km, a moguće je ranije završiti pešačenje posle 10. kilometra.
Poziv za noćnu šetnju kroz Subotičku peščaru

Planinarski klub "Spartak" organizuje još jednu u nizu akciju pešačenja Subotičkom peščarom. Za razliku od većine drugih u istom reonu, naredna vikend akcija će biti održana noću, odnosno sa početkom u subotu od 22 časa iz centra Subotice, a završetak će biti oko 5 časova ujutro u centru Palića.

Dužina staze je 22 kilometra, a tokom sedmočasovnog druženja predviđeno je više pauza, među kojima su svakako i one koje podrazumevaju pauzu za lakši obrok i grejanje uz vatru. Trasa kretanja ide od parka Ferenca Rajhla preko Radijalca, do Šištaka, gde se pravi prva pauza (posle 8,6km, odnosno dva časa šetnje, pauza oko 1 čas). Dalje se nastavlja prema okretnici autobusa br. 3, zatim prema Gradskom strelištu (kraća pauza), dok je poslednja deonica do centra Palića duga 9,4km, tokom koje je previđeno više kraćih pauza.

Iz PK "Spartak" napominju da se akciji noćnog pešaćenja mogu pridružiti svi zainteresovani građani koji smatraju da mogu fizički da iznesu navedenu kilometražu, ili deo do prvog isključenja. Prošle godine u noćnoj decembarskoj šetnji Subotičkom peščarom učetvovalo je oko stotinu članova PK "Spartak" i građana Subotice koji su sa tog druženja poneli najlepše uspomene.

Važno je za znati da akciju vode stručni i iskusni vodiči koji će kontrolisati čelo i začelje kolone kako se učesnici ne bi razdvajali, odnosno gubili na ruti. Više detalja oko akcije koja će se održati u noći između subote i nedelje pročitajte na sajtu PK "Spartak".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 9437

Povezano dešavanje

Povezane teme

planinarski klub spartak

subotička peščara

pešačenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.