Komentara: 3
Pregleda: 3408

Potvrde o školovanju dostaviti od 31. oktobra

02.09.2014. u 13:46h
Izvor: Subotica.com
Gradska uprava, Sekretarijat za društvene delatnosti obaveštava korisnike prava na dečiji dodatak na obavezu blagovremenog dostavljanja potvrda o redovnom ili vanrednom školovanju za decu školskog uzrasta. Rok za dostavljanje ove potvrde je 31. oktobar tekuće godine.
Potvrde o školovanju dostaviti od 31. oktobra

Članom 17. stav 7. Zakona o finansijskoj podrši porodici sa decom (Sl. Glasnik RS, br. 16/02 i 115/05 i 107/09) propisano je da dečiji dodatak pripada detetu do navršenih 19. godina života,  ako se u svojstvu redovnog učenika nalazi na školovanju.

Shodno članu 18. Zakona pod školovanjem se podrazumeva sticanje obrazovanja u svojstvu redovnog učenika u osnovnoj i srednjoj školi, koje su obuhvaćene mrežom škola čiji je osnivač Republika Srbija, odnosno AP Vojvodina, a u skladu sa propisima u oblasti obrazovanja.

Izuzetno od stava 1. ovog člana, svojstvo redovnog učenika smatra se da ima i lice iz osetljivih društvenih grupa i lice sa izuzetnim sposobnostima koje stiče srednje obrazovanje ili obrazovanje za rad u svojstvu vanrednog učenika, ako opravda nemogućnost redovnog pohađanja nastave, uz saglasnost ministra prosvete.

Shodno tome, pošto je počela nova školska 2014/15 godina, Gradska uprava, Sekretarijat  za društvene delatnosti obaveštava korisnike prava na dečiji dodatak na obavezu blagovremenog dostavljanja potvrda o redovnom ili vanrednom školovanju za decu školskog uzrasta.

Rok za dostavljanje ove potvrde je 31. oktobar tekuće godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3408
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.