Komentara: 6
Pregleda: 4416
Foto

Potpisan Sporazum o poboljšanju bezbednosti dece

27.05.2016. u 14:57h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Fondacija „Tijana Jurić“ potpisali su danas Sporazum o saradnji i zajedničkom delovanju na poboljšanju uslova za bezbednost dece i prevenciji nasilja nad decom.
Potpisan Sporazum o poboljšanju bezbednosti dece

Sporazum su potpisali resorni ministar Aleksandar Vulin i Igor Jurić, osnivač Fondacije.

Prema Vulinovim rečima, Fondacija “Tijana Jurić” je mnogo toga već učinila, pomogla je da prepoznamo gde su problemi, šta se dešava i već je radila na još nedovoljno poznatim oblicima pretnje za decu, kao što su društvene mreže, internet.

- Nijednom roditelju ne treba posebno objašnjavati zbog čega je potrebno da svi zajedno radimo na obezbeđivanju uslova da naša deca žive bezbednije i sigurnije. Ne treba govoriti koliko je potrebno na vreme prepoznati zlo i sprečiti ga – istakao je ministar Aleksandar Vulin. - Fondacija „Tijana Jurić“ je do sada puno uradila i pomogla da prepoznamo gde su problemi, ukazala na opasnosti koje vrebaju na internetu i društvenim mrežama, da ljusko zlo može da se pojavi i tamo gde ga ne očekujemo. Država ima svoje mehanizme da se bori, kao što su zakoni, institucije, službe i ljudi, ali to nije dovoljno. Čitavo društvo mora da se uključi u borbu i zaštitu naše dece. Ovo je način da se zajedno borimo i damo sve od sebe da svako naše dete bude bezbednije - možemo poboljšati zakone, ali su nam potrebne i linije za prijavu, pozorišne predstave, razne edukativne akcije...

Potpisan Sporazum o poboljšanju bezbednosti dece

Potpisivanjem sporazuma država je i zvanično prepoznala značaj aktivnosti kojima se bavi Fondacija „Tijana Jurić“, a to je poboljšanje uslova za bezbednost dece. Kako je rečeno Ministarstvo za rad pružiće podršku nastavku sprovođenja projekata fondacije kao što su predavanja i tribine, zatim borbe protiv pedofilije, trgovine decom, ljudima i seksualne eksploatacije i borbe protiv vršnjačkog nasilja.

- U nekim narednim periodima imamo ogromne planove i projekte koje bez države ne možemo da uradimo. Fondaciji je potrebnija tehnička, nego finansijska podrška i pomoć, a tu prvenstveno mislim na socijalne službe i kvalifikovane socijalne radnike, koji  će nam dati smernice na koji način treba da uđemo u škole i pristupimo radu sa decom – objašnjava Igor Jurić, dodajući da je tokom prošle godine u celoj Srbiji nestalo oko 700 dece. - Neke stvari nisu još dovoljno dobre u našoj zemlji i nadam se da ćemo uz državnih institucija, poput Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva rada i socijalne politike, neke stvari poboljšati. Bezbednost dece nije na zadovoljavajućem nivou, i zato radimo  mnogo toga da ukažemo da na to i roditeljima i državi. To obaveza  svih nas.

Potpisan Sporazum o poboljšanju bezbednosti dece

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece Potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece Potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece Potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece Potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece Potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece Potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece Potpisivanje Sporazuma o saradnji u oblasti bezbednosti i zaštite dece
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4416
Povezane teme

aleksandar vulin

potpisivanje sporazuma

igor jurić

fondacija tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.