Komentara: 14
Pregleda: 4047

Pot rešetao koš Spartaka, Kuntić rešio pitanje pobednika

22.01.2016. u 21:06h
Izvor: Subotica.com
U 17. kolu Košarkaške lige Srbije košarkaši Spartaka savladali su Mladost Admiral iz Zemuna 81:75 (25:22, 15:18, 23:18, 18:17). Spartak je trijumfovao zahvaljujući trojci Kuntića na 13 sekundi do kraja utakmice, kojom su stekli 81:75, a pobedu je potvrdio Drakulić sa linije penala.
Pot rešetao koš Spartaka, Kuntić rešio pitanje pobednika

Susret je otvoren trojkom Pota koji je do kraja prve četvrtine ubacio 10 poena. Mladost je vodila sa 6 poena prednosti sredinom prve deonice, ali je Spartak serijom trojki ubrzo preuzeo vođstvo koje je do kraja održao 25:22.

Početak druge četvrtine doneo je izjednačenu igru na obe strane do 13. minuta kada je Mladost serijom 6:0 preuzela vođstvo zahvaljujući bravurama Pota. Do kraja prvog poluvremena, Spartak je ponovo uspešno uspastavio ravnotežu na terenu i do kraja uspeo da izjednači rezultat 40:40. Prvo poluvreme obeležili su Vulić u dresu Spartaka sa 12 poena i Pot koji je za Mladost postigao 17 poena.

Treća deonica počinje serijom gostiju koju je inicirao Kužeta ali je Spartak pronašao odgovor preko Kuntića i Drakulića. Sredinom četvrtine Spartak je održavao prednost pre svega zahvaljujući dobrom šutu van linije 6.75. Milan Vulić je nastavio u dobrom ritmu koji je pronašo već na početku utakmice. Sa druge strane u ekipi Mladosti niko se nije napadački pridružio Stfanu Potu pa je Spartak na pauzu pred odlučujućih deset minuta otišo sa pet poena prednosti.

U četvrtoj deonici gledali smo čvrste odbrane na obe strane i veliku borbu. Gosti su zahvaljujući Stefanu Potu nakon tri i po minuta u poslednjoj deonici anulirali prednost plavo belih i ponovo poveli. U poslednjih tri minta ušli sm pri rezultatu 72-72. Neizvesnu penal završnicu prekinuo je Kuntić odlučujućom trojkom na 13 sekundi pre kraja utakmice na asistenciju Vulića, a kapiten Drakulić je postavio konačan rezultat sa pogođena dva bacanja.

U ekipi Spartaka najefikasniji bili su Vulić i Kuntić sa po 18 poena, dok su Jevđić i Drakulić dodali po 13. Mladost Admiral je predvodio Pot sa 31 poenom i čak 39 indeksnih poena, a pratili su ga Kužeta i Beader sa po 12 poena.

U narednom 18. kolu Spartak putuje u Pančevo gde će gostovati ekipi Tamiša.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 4047
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.