Komentara: 0
Pregleda: 3012

Poraz košarkašica Spartaka od Srbobrana u neizvesnoj završnici (64:69)

02.12.2013. u 21:47h
Izvor: Subotica.com
Košarkašice Spartaka dočekale u u okviru 11. kola Prve lige za žene ekipu Srbobran Reahema i posle neizvesne završnice kojoj je prethodio veliki rezultatski povratak, domaće igračice su ipak poražene, iako su u poslednjim sekundama imale priliku da šutem za 3 poena odvedu utakmicu u produžetak. Meč je završen rezultatom 64:69.
Poraz košarkašica Spartaka od Srbobrana u neizvesnoj završnici (64:69)

Na večerašnjoj utakmici između ŽKK "Spartak" zabeležio je svoj 6 poraz u 9 odigranih mečeva i trenutno se nalazi na 10. mestu sa 12 bodova.

Utakmica je počela borbeno sa obe strane i većim delom prve četvrtine vodila se ravnopravna borba i igralo se koš za koš. U drugom periodu gošće su zaigrale nešto organizovanije i iskoristile zicer promašaje Spartaka i napravile osetniju razliku sa kojom su i otišle na veliki odmor.

Nastvak meča doneo je nešto čvršću obranu sa obe strane, ali u isto vreme i loša rešenja u napadu pa je ta deonica završena sa malim brojem postignutih poena. U poslednjoj četvrtini vodila se velika borba pod oba koša i Spartak je postepeno sustizao prednost protivnika i uz odličnu obranu, nekoliko "ukradenih" lopti došlo se u poslednjih 3 minuta u vrlo neizvesnu završnicu.

Imao je Spartak u poslednjih 30 sekundi priliku da šutem za 3 poena donese produžetke, ali odlična odbrana gošći sprečila je čist šut, a dobrim građenjem koša sprećen je ofanzivni skok ii nastavak akcije domaćih. Na samo sekund do kraja pri rezultatu 64:67 igračice Spartaka su napravile prekršaj, nadajući se u promašaju gošći sa linije slobodnih bacanja, a zatim i čudu u poslednjem napadu, ali nažalost to se nije desilo - Srbobranke su bile precizne sa linije i postavljen je konačni rezultat 64:69.

U ekipi Spartaka najefikasnija je bila Knežević sa 23 postignuta poena (5 skokova, 4 osvojene i 4 asistencije), zatim Vida sa 11 poena uz 7 skokova i 3 asistencije. Kod gošći najviše poena donela je Zolotić (20), dok su Kovačević i marić postigle po 15 poena. Domaće igračice imale su ukuono 14 osvojenih lopti, dok su gošće imale 4 manje. U skokovima je bilo ujednačeno - Spartak 20/7 i Srbobran 20/8

Spartak - Srbobran 64:69
(16:16, 14:23, 12:12, 22:18)

U narednom meču koji se igra 8. decembra, košarkašice Spartaka gostuju u Šapcu istoimenoj ekipi koja je u ovom kolu pobedila Staru Pazovu sa 57:66.

Izvor: Subotica.com
Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Reahem Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Reahem Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Reahem Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Reahem Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Reahem Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Reahem Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Reahem Košarka (Ž): Spartak - Srbobran Reahem
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3012
Povezane teme

hala sportova

ženski košarkaški klub spartak

ženska košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.