Komentara: 27
Pregleda: 7006

Počeli sa radom informativni displeji

05.09.2013. u 16:36h
Izvor: RTV Yueco
Od pre dva dana pušteni su u rad informativni displeji na autobuskim stajalištima u Subotici. Od 27 informativnih displeja koliko ih ima u gradu, trenutno je uključeno 12 sa ciljem da putnicima pruže osnovne informacije u vezi autobuske linije kojom se voze. Do kraja sledeće nedelje biće uključeni i ostali displeji, koji su proizvedeni od otpornog materijala, tako da na njih ne mogu da utiču spoljašnji faktori, kao što su visoka ili izuzetno niska temperatura.
Počeli sa radom informativni displeji

Čekanje u banci, pošti, kod lekara, ili autobuskim stajalištima, nešto je na šta smo manje više svi navikli. Postavkom informativnih displeja na autobuska stajališta, putnici će tačno znati za koliko minuta stiže njegov autobus, odnosno da li imaju još vremena da trknu do obližnje trafike.

Prvi displeji koji su počeli sa radom su u ulici Đure Đakovića. Oni pokazuju broj linije koja treba da stigne, minutažu do dolaska na tu stanicu, kao i krajnju destinaciju, odnosno poslednju stanicu. Mogućnost greške ispisane na displeju je moguća, u zavisnosti od zakrčenosti saobraćaja, jer uređaj prati koliko je autobus udaljen od stajališta i na osnovu toga računa minutažu njegovog dolaska.

Počeli sa radom informativni displeji

Počeli sa radom informativni displeji

Od 27 informativnih displeja, dva displeja se razlikuju po veličini i količini informacija, a oba displeja su postavljena kod Lifke, zbog najfrekventnijeg dela, bar kada je reč o javnom prevozu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 7006
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.