Komentara: 2
Pregleda: 2832

Pobeda košarkaša Spartaka protiv Mladosti iz Čačka (91:66)

08.03.2014. u 18:55h
Izvor: Subotica.com
U 19. kolu Druge lige za košarkaše danas su se u subotičkoj Hali sportova sastali trećeplasirani Spartak i poslednje plasirana ekipa Mladosti i očekivana pobeda je došla očekivano velikom razlikom 91:66, po četvrtinama 24:10, 26:20, 21:19 i 20:17. U narednom kolu Spartak gostuje u Zrenjaninu ekipi Proletera.
Pobeda košarkaša Spartaka protiv Mladosti iz Čačka (91:66)

Gosti skoro pa nisu postojali u prvoj četvrtini što je Spartak iskoristio da napravi značajnu prednost u prvih 10 minuta meča. Čvrstom odbranom i raznovrsnom igrom u napadu domaći košarkaši su do osmog minuta primili samo 4 poena, a za isto vreme vreme postigao 19.

U drugoj četvrtini gosti su zaigrali angažovanije i organizovanije i posle 5 minuta igre u ovom delu igre spustili na jednocifreni zaostatak - to je bio period kada je Spartak imao par izgubljenih lopti i neefikasan napad, a gosti su to znalo da iskoriste.

Treća četvrtina je prošla rezultatski ujednačeno, ali zahvaljujući boljim prethodnim četvrtinama, košarkaši Spartaka u poslednjih 10 minuta ušli su sa dvadesetak poena prednosti.

Početkom poslednje deonice Spartak je došao do 30 poena razlike i gosti su iz minuta u minut izgledali sve dezorjentisanije tako da je Spartak nedugo posle bio na par poena od +40, ali usledilo je opuštanje i česte promene na parketu kod domaćih što je gostima pružilo priliku da ublaže deficit, što su i uradili sa nekoliko trojki u kratkom vremenskom periodu i spustili na minus od 25.

Ovo je bila 14. pobeda Spartaka i 15. poraz čačanske Mladosti koja će po svemu sudeći napustiti Drugu ligu i preseliti se u niži rang takmičenja.

U redovima Spartaka najefikasniji je bio Antić sa 24 postignuta poena (3 trojke, 3 osvojene lopte i 5 skokova), zatim Milisavljević sa 18 i Drakulić sa 16 poena uz 6 skokova. Kod gostiju Knežević i Rakićević postigli su po 18 poena. Knežević je uz efikasnu igru imao i 10 skokova (5/5) i 3 osvojene lopte.

U narednom kolu košarkaši Spartak gostuju Proleteru, ekipi iz gornje trećine tabele, a koja je danas poražena od novosadske Vojvodine sa 95:86.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2832
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.