Komentara: 4
Pregleda: 4187
Foto

Otvorena izložba posvećena Holokaustu

04.04.2014. u 17:40h
Izvor: RTV City
U jednom od vagona na Željezničkoj stanici u Subotici danas je otvorena izložba slika posvećena Holokaustu. Izložbu je organizovala mađarska Fondacija „Povorka života“ iz Budimpešte sa ciljem upoznavanja sa istorijskim činjenicama o Holokaustu, najvećem pogromu Jevreja, gde je život izgubilo veliki broj pripadnika ove nacionalne manjine. Izložba će biti postavljena do 11. aprila.
Otvorena izložba posvećena Holokaustu

Fondacija „Povorka života“ koja je i organizator ove izložbe deluje u 54 zemlje, i njen rad baziran je na edukaciji. Svake godine organizuju se posete Holokaustu, a od 2007. godine, od kada se posete i organizuju, pogledalo ju je oko 100.000 ljudi. Subotica je drugi grad van granica Mađarske u kojem je ova izložba postavljena.

Iz Subotice je u Holokaust odvedeno četiri hiljade subotičkih Jevreja, od kojih je samo hiljadu preživelo i vratilo se u svoj grad. U jevrejskoj opštini ističu da izložba ima veliki značaj i napominju da nikako ne sme da se zaboravi ono što se tada dogodilo.

Na izložbi su postavljene slike iz života Ilone Novak i jednog od poznatih fudbalera Šandora Švarca. Izložba će biti postavljena do 11. aprila od 8 do 16 časova, osim u petak 11. aprila kada će biti otvorena od 8 do 10 časova. Ulaz je besplatan. Nakon Subotice, izložba će biti otvorena u mađarskom gradu Mohaču.

Izvor: RTV City
Svečano otvaranje vagon izložbe "Sećanje na Holokaust" Svečano otvaranje vagon izložbe "Sećanje na Holokaust" Svečano otvaranje vagon izložbe "Sećanje na Holokaust" Svečano otvaranje vagon izložbe "Sećanje na Holokaust" Svečano otvaranje vagon izložbe "Sećanje na Holokaust" Svečano otvaranje vagon izložbe "Sećanje na Holokaust" Svečano otvaranje vagon izložbe "Sećanje na Holokaust" Svečano otvaranje vagon izložbe "Sećanje na Holokaust"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 4187
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.