Komentara: 89
Pregleda: 12278
Foto

Otvorena izložba "Necenzurisane laži"

24.12.2016. u 21:56h
Izvor: Subotica.com
Na Otvorenom univerzitetu danas je otvorena izložba „Necenzurisane laži“, koju je pripremila Informativna služba Srpske napredne stranke. Otvaranju izložbe prisustvovali su i potpredsednici SNS-a, Miloš Vučević i Milenko Jovanov.
Otvorena izložba "Necenzurisane laži"

Na izložbi su prikazana čak 2523 negativna medijska sadržaja koja su u protekle dve godine o aktuelnoj vlasti objavljena, kako bi na osnovu njih, kako je rečeno, građani mogli da procene ima li cenzure u Srbiji. 

- Ako vas neko optužuje za cenzuru ne možete na bolji način da dokažete da li u jednoj zemlji ima ili nema cenzure osim ako prikažete sve tekstove koji govore sa toliko mržnje prema jednom čoveku Aleksandru Vučiću, njegovoj porodici, Srpskoj naprednoj stranci, jer su istovremeno taj čovek i ta stranka optuživani za cenzuru u Srbiji. Motiv je bio da se na jednostavan način ponudi građanima da sami zaključe ima li ili nema cenzure u Srbiji. Sve ove slike, svi ovi naslovi, svi ovi tekstovi vrlo jasno pokazuju da cenzure nema, ali da itekako ima zloupotrebe slobode medija, da ima iznošenja najodvratnijih laži, da se ne štede ni maloletna deca kada je Aleksandar Vučić u pitanju, da nema granica kada je ta mržnja usmerena ka njemu. Možete da verujete da tu cenzure ima, a možete da verujete svojim očima - poručio je okupljenima Milenko Jovanov, potpredsednik Srpske napredne stranke i predsednik poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Vojvodine.

Otvorena izložba "Necenzurisane laži"

Otvorena izložba "Necenzurisane laži"

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i Milenko Jovanov, potpredsednik SNS

Otvorena izložba "Necenzurisane laži"

Iako je već imao priliku da vidi postavku, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke, Miloš Vučević  kaže da je na njega iznova ostavila snažan utisak zbog velike  mržnje prema Aleksandru Vučiću.

- U Subotici nismo mogli da nađemo veći i adekvatniji prostor i da izložimo i veći deo materijala koji ima naša Informativna služba. Istinu ne možete sakriti, istinu možda možete privremeno zaustaviti, ali ona na kraju nađe put do ušiju ljudi, do očiju javnosti. Istina je da u Srbiji  nema cenzure, ali ima necenzurisanih laži, papir trpi laži, ali istina je oko nas. A istina je da Srbija ide napred, da ide putem razvijene i dobro uređene, politički stabilne države - rekao je Miloš Vučević i pozvao građane da u narednih mesec dana pogledaju izložbu - Neka građani sami zaključe,  da li Vlada, da li Aleksandar Vučić zabranjuje neke natpise, izjave, saopštenja, da li postoji ugroženost slobodnog javnog izražavanja ili je to možda izvitopereno pa je dozvoljeno kroz kritiku da iznesete teške laži i klevete. Ne mislimo da su laži i klevete odraz demokratije, već odraz nemoći prema političkoj većinskoj volji građana u Srbiji.

Otvorena izložba "Necenzurisane laži"

Subotica je treći grad, u kojem je nakon Beograda i Kruševca, postavljena izložba.

Otvorena izložba "Necenzurisane laži"

- Ponosni smo što smo treći grad u Srbiji, a prvi u Vojvodini. Otvaranjem izložbe hoćemo da pokažemo građanima šta se sve iznosilo u prošlosti u javnosti. U nekoliko izbora smo pokazali da što nas više napadaju, bolje pobeđujemo. Naše je da govorimo o rezultatima rada republičke Vlade, Pokrajinske vlade i lokalne vlasti i zato smo  ponosni. Subotičani su videli koliko smo uvaženi donošenjem republičkog budžeta, kao i pokrajinskog-rekao je gradonačelnik Bogdan Laban.

Izvor: Subotica.com
Izložba "Necenzurisane laži" Izložba "Necenzurisane laži" Izložba "Necenzurisane laži" Izložba "Necenzurisane laži" Izložba "Necenzurisane laži" Izložba "Necenzurisane laži" Izložba "Necenzurisane laži" Izložba "Necenzurisane laži"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 89
Pregleda: 12278
Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

bogdan laban

necenzurisane laži

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.