Komentara: 1
Pregleda: 3103

Otvorena izložba "Čudesni svet gljiva"

04.02.2014. u 16:09h
Izvor: RTV Yueco
U Suvenirnici u prizemlju Gradske kuće otvorena je izložba “Čudesni svet gljiva” u organizaciji Gradskog muzeja Subotica. Autor izložbe je Aleksandar M. Lukić čija je želja bila da izložbom skrene pažnju javnosti na ovaj svet. Izložba prikazuje fotografije gljiva, a biće otvorena do sredine marta.
Otvorena izložba "Čudesni svet gljiva"

Gradski muzej Subotica tradicionalno, u susret proleću tokom februara u Suvenirnici u prizemlju Gradske kuće organizuje izložbu posvećenu prirodi. Ovoga puta su želeli javnost da upoznaju sa radom autora Aleksandra M. Lukića koji je svoj rad posvetio fotografisanju carstva gljiva.

Aleksandar M. Lukić autor je par hiljada fotografija gljiva u prirodnom okruženju, u raznim stadijumima razvoja sa izvršenom determinacijom. Kako sam kaže, fasciniran je životom i životnim formama. Već dvadeset godina proučava gljive, a 15 godina ih fotografiše. Sve fotografije su nastale u prirodnom okruženju bez blica. Na izložbi su prikazane fotografije gljiva od 2003. godine do danas, a slikane su između ostalog u Subotici i okolini, na Zlatarskom jezeru, na Fruškoj Gori. Neke gljive su česte, ali neke traju samo dan-dva, neke 5-6 dana, a autor izložbe je uspeo da iz zabeleži.

Izložba „Čudesni svet gljiva“ biće otvorena do sredine marta u Suvenirnici u prizemlju Gradske kuće.

Izvor: RTV Yueco
Izložba "Čudesni svet gljiva" Izložba "Čudesni svet gljiva" Izložba "Čudesni svet gljiva" Izložba "Čudesni svet gljiva" Izložba "Čudesni svet gljiva" Izložba "Čudesni svet gljiva" Izložba "Čudesni svet gljiva" Izložba "Čudesni svet gljiva"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3103
Povezane teme

izložba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.