Komentara: 1
Pregleda: 12453

Otvorena 30. "Klincijada"

23.05.2016. u 16:13h
Izvor: Subotica.com
U Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“ svečano je otvorena jubilarna, trideseta „Klincijada“, manifestacija posvećena dečjem stvaralaštu. U programu ovogodišnje „Klincijade“, na tri lokacije do petka, nastupiće oko 1600 mališana Predškolske ustanove “Naša radost“.
Otvorena 30. "Klincijada"

Kroz Klincijadu, Subotica već tri decenije slavi radost življenja i dečiju kreativnost. Jubilarnu dečiju manifestaciju će, prema rečima koodinatorke programa, Ljubice Suturović, obeležiti raznovrsni programi od izložbi posvećenih likovnom i govornom stvaralaštvu, do zanimljivih scenskih nastupa.

Otvorena 30. "Klincijada"

Otvorena 30. "Klincijada"

- Jako smo ponosni što smo opstali i u teškim vremenima. To nas je i održalo, pa je ova manifestacija u nekim godinama poslužila i kao „ventil“ kolegincama i kolegama koje rade sa decom. Ove godine ćemo imati više nego ikad nastupa. U „Klincijadi“ je satkano puno kreativnosti, mašte, rada i truda. To  su iskrice dečjeg rada u vrtiću i onoga čime su u  dogovoru sa vaspitačicama želeli da se predstave - kaže Ljubica Suturović.

Mališani vrtića iz svih delova grada će do srede nastupati u Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“, a najmasovnija, centralna manifestacija će biti održana u četvrtak, u Hali sportova, sa početkom od 16 časova. Pored mališana PU „Naša radost“ u okviru petodnevnog programa nastupiće i mališani PU „Poletarac“ iz Odžaka, PU „Labud Pejović“ iz Bečeja, PU „Naši biseri“ iz Kanjiže, kao i njihovi vršnjaci iz privatnih predškolskih ustanova i plesnih grupa iz našeg grada.

Otvorena 30. "Klincijada"

Otvorena 30. "Klincijada"

- Predškolska ustanova „Naša radost“ ima 53 kuće, a u manifestaciji će učestvovati oko 70 do 80 odsto mališana od jaslenog II pa do predškolskog uztrasta. Činjenica je da je ovo najmasovnija manifestacija u celom gradu, posebno u Hali sportova gde su nam publika roditelji i rodbina, tako da je zaista pravo zadovoljstvo gledati naše vaspitače i njihovu dečicu kako izvode program, koji su pripremili-kaže pomoćnica direktora ove PU, Snežana Flego.

Petodnevna manifestacija će, kao i svake godine biti završena „Memorijalnim koncertom Nevzeta Kadirić“, koji se već osam godina posvećuje prerano preminuloj vaspitačici, osnivaču hora i orkestra.  U Velikoj većnici Gradske kuće, sa početkom od 17 časova, muzikom i pesmom predstaviće se šest dečjih horova.

U povezanoj vesti možete videti kompletan program koji se održava od 23. do 25. maja u HKC "Bunjevačko kolo" (Preradovićeva 4), zatim u Hali sportova (četvrtak, 26. maj), kao i najavu za koncert u Velikoj većnici (petak, 27. maj), a u fotoalbumu preko 100 fotografija sa svečanog otvaranja jubilarne "Klincijade".

Izvor: Subotica.com
Klincijada 1. dan - Romsko veče, Šumska kraljica, Wer Küsst den Frosch Klincijada 1. dan - Romsko veče, Šumska kraljica, Wer Küsst den Frosch Klincijada 1. dan - Romsko veče, Šumska kraljica, Wer Küsst den Frosch Klincijada 1. dan - Romsko veče, Šumska kraljica, Wer Küsst den Frosch Klincijada 1. dan - Romsko veče, Šumska kraljica, Wer Küsst den Frosch Klincijada 1. dan - Romsko veče, Šumska kraljica, Wer Küsst den Frosch Klincijada 1. dan - Romsko veče, Šumska kraljica, Wer Küsst den Frosch Klincijada 1. dan - Romsko veče, Šumska kraljica, Wer Küsst den Frosch
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 12453

Povezana vest

Povezane teme

Naša Radost Subotica

klincijada

predškolska ustanova naša radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.