Komentara: 0
Pregleda: 3604
Foto

Otvorena 14. konferencija o inteligentnim sistemima - "SISY 2016"

29.08.2016. u 14:09h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće svečano je otvorena 14. Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima SISY 2016, koja je okupila naučne radnike i stručnjake u oblasti informatike i robotike iz devet zemalja. Konferenciju je otvorio dr Imre Rudaš sa Univerziteta Obuda iz Budimpešte.
Otvorena 14. konferencija o inteligentnim sistemima - "SISY 2016"

Iako je pre gotovo deceniju i po  kada je, u organizaciji  Univerziteta Obuda iz Budimpešte i Visoke tehničke škole strukovnih studija, prvi put održana  SISY konferencija ona bila primer uspešne saradnje stručnjaka iz dve zemlje, iz godine u godinu  prerasla je u značajan međunarodni skup. Ove godine konferencija je okupila 60 učesnika među kojima su i naučnici iz Slovačke, Rumunije, Turske i Japana.

Na značaj dvodnevne  konferencije za razvoj nauke i obrazovanja u našoj zemlji, ukazala je i prof. dr Svetlana Mihić, podsekretarka u Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučno-istraživacku delatnost, koji pored Grada Subotica već godinama daje podršku organizaciji skupa.

Nakon otvaranja, plenarna predavanja održali su dr Aleksandar Rodić sa Instituta „Mihajlo Pupin“ i prof. dr Marta Takač sa Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Fakultetu informatike „Nojman Janoš“ Obuda Univerziteta, koja je govorila o najnovijim saznanjima iz oblasti primenjene fuzzy matematike.

 - Tokom ovih 14 godina mnogo toga se promenilo u ovoj oblasti, ali mi se i dalje trudimo da uvodimo neke nove teme i da predstavimo članke i dostignuća vezane za najnovije tehnologije. Pošto imamo dosta tehničkih mogućnosti da unapredimo sve to, sada se stavlja naglasak na modeliranje problema. Primenjena matematika i primenjeno inženjerstvo  su važni u toj priči, jer bi to trebalo da se ubrza i nadgleda. Nauka o mrežama je sada jedan trend koji se mnogo razvija i o kojoj se priča - otkrila je prof. dr Takač, koja je predsednik Organizacionog odbora konferencije.

Otvorena 14. konferencija o inteligentnim sistemima - "SISY 2016"

Posle plenarnih predavanja, nastavljen je rad po sekcijama posvećenim  inteligentnim proizvodim sistemima, robotici, informatici, kao i predstavljanju rezultata do kojih su došli studenti.

- Nama je jako bitno da  naši mladi, đaci i studenti imaju mogućnost da na konferenciji prikažu svoja istraživanja. Pošto je radni jezik konferencije  engelski, to je za njih jedno značajno iskustvo. Sa druge strane, za nas starije ovo je mesto na kojem se „rađaju“ mnogi budući zajednički projekti i uspostavlja saradnja - kaže dr Livia Sedmina sa Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Drugi dan programa konferencije će biti održan u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija.

Izvor: Subotica.com
XIV međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2016 XIV međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2016 XIV međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2016 XIV međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2016 XIV međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2016 XIV međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2016 XIV međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2016 XIV međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima - SISY 2016
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3604
Povezane teme

visoka tehnička škola

velika većnica

visoka tehnička škola strukovnih studija

konferencija

simpozijum o inteligentnim sistemima

stručna konferencija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.