Komentara: 4
Pregleda: 10513

Oprezno u saobraćaju, deca su krenula u školu

02.09.2016. u 13:36h
Izvor: Subotica.com
Juče je zvanično počela nova školska godina, a to je dobra prilika da se još jednom skrene pažnja na potrebu odgovornog ponašanja u saobraćaju, kako vozača tako i pešaka. Pripadnici saobraćajne policije, u okviru akcije "Škola", pojačali su kontrolu saobraćaja u zonama osnovnih i srednjih škola.
Oprezno u saobraćaju, deca su krenula u školu

U cilju što veće bezbednosti dece, saobraćajna policija će kontrolisati saobraćaj sa posebnim akcentom na poštovanje propisane brzine u zonama škola, kao i propisa kojima se reguliše prevoz dece u motornim vozilima.

Brzina se kontroliše ručnim radarskim uređajima i uređajima za merenje brzine u vozilima bez spoljnih obeležja policije takozvanim presretačima.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima brzina kretanja vozila u zoni škole u naselju ograničena na 30 km/č, u vremenu od 7 do 21 čas, osim ako saobraćajnim znakom vreme zabrane nije drugačije određeno.

Oprezno u saobraćaju, deca su krenula u školu

Iz MUP-a apeluju na vozače da se striktno pridržavaju ograničenja brzine, da voze savesno i odgovorno, posebno oprezno u okolini škola.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 10513
Povezane teme

kontrola saobraćaja Subotica

saobraćajna policija

saobraćaj

saobraćajni znakovi

deca u saobraćaju

saobraćajni prekršaji

kontrola saobraćaja

bezbednost u saobraćaju

bezbednost saobraćaja

nadzor saobraćaja

kontrola učesnika u saobraćaju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.