Komentara: 7
Pregleda: 7662

Opremljeno 27 subotičkih škola

26.02.2016. u 15:44h
Izvor: Subotica.com
Opremljeno 27 subotičkih škola

Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, Mihalj Njilaš obišao je 7 osnovnih i srednjih škola na teritoriji Subotice, kako bi video na koji način su utrošena sredstva dodeljena obrazovnim ustanovama u okviru prošlogodišnjeg konkursa. Zahvaljujući konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, 27 obrazovnih ustanova sa teritorije Grada Subotica je opremljeno interaktivnim tablama, monitorima, projektorima i sistemom za video nadzor. Za ovu namenu izdvojena su sredstva u iznosu od oko 11,5 miliona dinara.

- Obišao sam osnovne škole u Hajdukovu, na Paliću, „Sečenji Ištvan“, „Majšanski put“ i tri srednje škole, Gimnaziju „Svetozar Marković“, Medicinsku školu i Tehničku školu „Ivan Sarić“. Jako sam zadovoljan onim što sam video, ta oprema je zaista bila neophodna školama i one su bile uspešne u konkurisanju - istakao je Njilaš.

U proteklih godinu i po dana, za računarsku opremu, projektore i kamere za video nadzor u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje je, u okviru tri konkursa, obezbedio sredstva u iznosu od oko 1,5 miliona dinara.

- Želimo da svaka učionica ima računar i projektor, što je neophodno za kvalitetno izvođenje nastave. Na ovaj način opremili smo četiri multimedijalne učionice, ali potrebno je da nastavimo sa opremanjem. Imamo 40 učionica, znamo da će nam biti potrebne 3-4 godine da završimo ceo proces  - izjavio je direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“, Ivan Bajić.

Njilaš je najavio da će već sledeće nedelje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine raspisati novi konkurs. Obrazovne ustanove mogu da konkurišu za nabavku opreme za kabinete, učionice, ali i za postojeće ili nove projekte u cilju unapređenja obrazovnog procesa.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 7662
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.