Komentara: 0
Pregleda: 3027

Oktobarski salon u Subotici

23.04.2014. u 18:22h
Izvor: RTV City
Moderna galerija „Likovni susret” u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda pripremila je izložbu pod nazivom „Put za Evropu: Sa herojima i svedocima”.
Oktobarski salon u Subotici

Izložbu će otvoriti autorka Aleksandra Estela Bjelica Mladenović, kustoskinja Kulturnog centra Beograda, sutra, 24. aprila sa početkom u 19 časova, a sagovornici će biti Nela Tonković, v.d. direktorke Moderne galerije „Likovni susret“ i Jasmina Jovančić-Vidaković, kustoskinja Moderne galerije „Likovni susret“.

Više od pola veka Oktobarski salon", je ustanovljen kao godišnja izložba najboljih ostvarenja u oblasti likovnih umetnosti na domaćoj, bivšoj jugoslovenskoj sceni.

Punu deceniju, od 2004. godine, salon je najveći i najznačajniji međunarodni umetnički događaj u oblasti vizuelnih umetnosti u Srbiji (i regionu) i mesto uzbudljivog dijaloga domaćih i umetnika iz čitavog sveta.

Oktobarski salon u Subotici

Svake jeseni, od kraja septembra do polovine novembra, u brojnim beogradskim galerijskim, muzejskim i alternatvnim zatvorenim i otvorenim prostorima umetnički radovi na sebi specifične načine razmatraju neke od važnih tema savremene umetnosti i savremenog sveta prema koncepciji koju svake godine utvrđuje drugi, domaći ili inostrani umetnički direktor – kustos/selektor Salona.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3027
Povezane teme

likovni susret

nela tonković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.