Komentara: 32
Pregleda: 6318

Održan protest „Novinari ne kleče“

12.01.2016. u 00:59h
Izvor: Subotica.com
Na trgu ispred Gradske kuće večeras je održan protestni skup novinara pod nazivom „Novinari ne kleče“, koji je okupio više od 50 predstavnika „sedme sile“.
Održan protest „Novinari ne kleče“

Ovom prilikom pročitan je proglas u kome se od premijera Aleksandra Vučića traži da predloži Skupštini Srbije smenu ministra odbrane Bratislava Gašića i tako ga sancioniše zbog uvrede upućene novinarki Zlatiji Labović.

Proglas na srpskom i mađarskom jeziku pročiatale su novinarke Vanja Kolar i Greta Bašić, a okupljenim kolegama obratili su se i Tatjana Ljubić i Virag Đurkovič.

- Osim Gašićeve smene, tražimo i poštovanje novinarske profesije i obračun sa seksizmom i primitivizmom u zemlji – istakla je Tatjana Ljubić. - Život u strahu najniži nivo mizerije, govorio je Dejvid Bouvi. Ne dozvoljavamo da nas ova vlast svede na kafanske muzičare koji će za sitan novac svirati ono što oni naruče. Oni ne postoje bez nas, i to ne smemo zaboraviti. Odbijamo da živimo u strahu, odbijamo da pristanemo na autocenzuru i odbijamo da klečimo.

Održan protest „Novinari ne kleče“

Protest je završen performansom Arpada Černika, glumca subotičkog Narodnog pozorišta.

Pored znatiželjnih građana, na skupu se mogao videti i gradonačelnik Jene Maglai, kao i predstavnici opozicione Demokratske stranke Slavko Parać i Đenđi Seleši.

Fotografije možete pogledati u povezanom albumu.

Izvor: Subotica.com
Protest "Novinari ne kleče" Protest "Novinari ne kleče" Protest "Novinari ne kleče" Protest "Novinari ne kleče" Protest "Novinari ne kleče" Protest "Novinari ne kleče" Protest "Novinari ne kleče" Protest "Novinari ne kleče"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 6318
Povezane teme

gradski trg

protest

novinari ne kleče

protest novinara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.